print
PL a marcat 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România
27.03.2019
1019 Accesări

Astăzi, 27 martie, se împlinesc 101 ani de când Sfatul Țării a votat Unirea Basarabiei cu România, iar genericul evenimentului din acest an fiind ”Ștefan cel Mare - simbol al Unirii”, având în vedere că monumentul domnitorului a fost inaugurat la 29 aprilie 1928, cu ocazia aniversării a 10 ani de la Unirea Basarabiei cu România. 
De dimineață, conducerea și membrii PL au depus flori la mormintele deputaților Sfatului Țării, din Cimitirul Central, în semn de omagiu pentru actul de înalt curaj și devotament pentru unitatea neamului românesc, adevărați martiri ai Unirii. În fața monumentului lui Ștefan cel Mare din centrul capitalei, tinerii liberali au împărțit trecătorilor carduri informative, panglici tricolore și insigne cu harta României Mari. 
Ulterior, conducerea și membrii PL au depus flori la monumentul domnitorului și au ținut discursuri despre importanța acestui act istoric care a deschis drumul spre Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

FOTO


Discursul ținut de președintele PL Dorin Chirtoacă, la monumentul lui Ștefan cel Mare, cu prilejul marcării a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România din 27 martie 1918


Copyright © 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.