print
Valeriu MUNTEANU despre disperarea sondajelor și sondajele disperaților
11.05.2018
793 Accesări

Cu cât se apropie mai tare alegerile din 20 mai, cu atât va crește numărul sondajelor de opinie. False! Candidații, care au la dispoziție televiziuni, agenții de presă, ziare, le folosesc pentru manipulare.
Astăzi, o obscură casă de sondare de care nu a auzit nimeni, a dat publicității, chipurile, un nou „sondaj” care face deliciul oamenilor Binomului din departamentul “dezinformare prin unionism”.
Eu știu cine este în spatele poveștii, sunt dezertorii din PL, de ieri și de azi, care astăzi fac servicii Binomului și așteaptă la ușile lui Plahotniuc un os de ros, o bucată de pâine, sau un cognac mare. După caz. Oleg știe ce spun eu.
Rețeta falsului este următoarea.

1. Inventează un sondaj de opinie, făcut pe o masă în bucătărie sau la Nobil Club.
2. Lansează datele false prin rețelele lor de presă, a lor, adică inclusiv ale lui Vladimir Plahotniuc.
3. Postacii de serviciu și comentatorii lui Plahotniuc, oficial sau nu, se grăbesc să lanseze și să comenteze datele falsificate. Vedem că unul, chiar a venit special de la București, tocmai, în ziua când a fost publicat „sondajul” și la o oră de la publicare, a organizat o conferință de presă, unde a comentat din plin, aberațiile sociologice din făcătură. Rușine.
4. Ce trebuie să rețină publicul de buna credință este că „sondajul” nu este în realitate publicat niciunde integral, baza de date nu poate fi accesată, „sondajul” a apărut direct în presă, fără să fie disponibil pentru toți.
5. Nu se spune niciunde cine l-a comandat, de ce, cu ce bani, cine a plătit. Acest aspect este foarte important în R. Moldova, unde banii pentru sondaje, adică circa 8000 de euro, nu sunt la dispoziția tuturor. Cum au ajuns să aibă bani diverse asociații obscure pentru a face sondaje? Tocmai acum, la final de campanie electorală? 
Este evident ca totul este o manipulare ordinara, a celor care au pus-o la cale.

Problema lor este alta.
Se vede că sunt disperați. Nu le ies jocurile. Sondajele false nu ii ajută.
Locuitorii municipiului Chișinău sunt mult mai inteligenți decât ei.

Noi știm ca putem învinge binomul.
Împreună facem Istorie.


Valeriu Munteanu, candidat la funcția de primar al mun. Chișinău

Copyright © 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.