print
Mihai Ghimpu: La acest monument ”Trenul durerii” s-a adunat durerea din toate colțurile Basarabiei
13.06.2017
1156 Accesări

storia tristă a deportărilor va rămâne mereu vie în memoria colectivă românească. Acum 76 de ani, în noaptea de 12 spre 13 iunie, a avut loc primul val de deportări din Basarabia şi nordul Bucovinei.

Imediat după anexarea Basarabiei de către Uniunea Sovietică, în 1940, represaliile au început în spaţiul dintre Prut şi Nistru.

Cu ocazia acestui trist eveniment , conducerea Partidului Liberal, deputații și membri PL au depus flori la Gara Feroviară din Chișinău, unde în anul 2013, Dorin Chirtoacă, Primarul mun. Chișinău a instalat un monument în memoria celor deportați.

„Aici s-a adunat durerea noastră. Aici a instalat fratele meu Gheorghe Ghimpu în `90 piatra și aici a ridicat acest monument al durerii, în memoria celor deportați.

Atunci când din mulțime se ridică un dictator care crede că toată lumea trebuie să gândească ca el, iar lumea nu este deacord cu părerea lui, aplică forța.  Ideologia impusă întotdeauna duce la tragedie. Așa au fost ridicați cei mai buni oameni, gospodarii, intelectualii, din păcate istoria ne arată multe exemple, dar trebuie să recunosc că moldovenii n-au învățat lecția cuvenită”, a declarat Mihai Ghimpu.

Imagini video de la eveniment:

Serviciul de presă al PL
13 iunie 2017

 

 

Copyright © 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.