print
Viceprim-ministru în exercţiu Mihai MOLDOVANU a prezidat astăzi şedinţa Comisiei de Stat pentru Încorporare
04.04.2013
2121 Accesări

În conformitate cu ordinea de zi a şedinţei au fost examinate rezultatele îndeplinirii Planului de încorporare în Forţele Armate ale Republicii Moldova din perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013.

Reprezentanţii Ministerul Apărării au menţionat despre îndeplinirea Planului de încorporare şi despre procesul de studiere, selectare, repartizare şi încorporare a recruţilor pentru componentele Forţelor Armate care a decurs în modul şi termenele stabilite de cadrul legislativ şi actele normative.
Astfel, în Forţele Armate au fost încorporaţi 1775 recruţi, ceea ce constituie 100% din sarcina stabilită, respectiv în Armata Naţională au fost încorporaţi 1150 de recruţi şi în Trupele de Carabinieri au fost încorporaţi 625 de recruţi.

Viceprim-ministrul Mihai MOLDOVANU, a subliniat că reieşind din cele expuse, un factor important rămîne a fi organizarea corectă a procesului de încorporare.
"O atenţie deosebită să se acorde examinării cazurilor de retrocedare pe motiv de boală din Forţele Armate. Succesul îndeplinirii sarcinii de încorporare, stabilite de Guvernul Republicii Moldova, precum şi calitatea resurselor încorporate depinde de implicarea cît mai activă a fiecărei structuri statale" a adăugat Vicepremierul.

În cadrul şedinţei s-au trasat căile concrete privind condiţiile desfăşurării campaniei de încorporare din aprilie – iulie 2013.

De asemenea, au fost discutate problemele stringente apărute în procesul desfăşurării campaniei de încorporare şi căile soluţionării lor, aspectele conlucrării centrelor militare cu administraţia publică locală în domeniul administrativ-militar şi examinării cazurilor de retrocedare pe motiv de boală din Forţele Armate.

În urma examinării propunerilor de îmbunătăţire a situaţiei în domeniul selectării şi încorporării în serviciul militar în termen şi cu termen redus în Forţele Armate, Comisia de Stat pentru Încorporare a adoptat următoarele decizii:
 1. Se ia act de informaţia prezentată de şeful J1 Direcţie personal, Marele Stat Major al Armatei Naţionale, colonel Eduard OHLADCIUC şi propunerile structurilor implicate în procesul selectării şi încorporării în Forţele Armate. 
 2. Comisiile municipale şi raionale de recrutare-încorporare în comun cu comandanţii centrelor militare teritoriale (şefii secţiilor administrativ-militare), să asigure selectarea în special a recruţilor absolvenţi din instituţii medii de specialitate şi din învăţămîntul secundar profesional din teritoriu.
3. Preşedinţii comisiilor de recrutare-încorporare:
 - să monitorizeze ordinea de selectare a recruţilor întru sporirea calităţii şi excluderea cazurilor de retrocedare;
 - să monitorizeze efectuarea examenului medical a recruţilor pentru încorporare şi în cazul apariţiei problemelor în comisia medico-militară, să se implice în limita competenţei;
 - să urmărească ca la luarea deciziei de către comisia de recrutare-încorporare să se examineze rezultatele examenului medical, aptitudinile profesionale şi calităţile morale ale recruţilor, nivelul de studii şi starea familială a acestora;
 - să monitorizeze respectarea atribuţiilor de către primării în domeniul încorporării şi luarea de măsuri ce se impun în limita competenţei;
 - să desfăşoare bilanţul încorporării cu participarea primarilor, membrilor comisiei de recrutare-încorporare şi să prezinte în adresa Comisiei de Stat pentru Încorporare nota de bilanţ şi problemele apărute pe perioada încorporării.
 4. Monitorizarea îndeplinirii prezentei hotărîri se pune în sarcina  Secretarului    Comisiei de Stat pentru Încorporare.

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.