print
Ministrul Anatol Şalaru în vizită de lucru la Bălţi
25.06.2012
1230 Accesări

La  19 iunie 2012, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru efectuat o vizită de lucru în municipiul Bălți. La întrevederea cu Ministrul Anatol Șalaru au participat reprezentanţii autorităților publice locale, drumari și transportatori.

În cadrul ședinței de lucru s-au discutat  principalele probleme din domeniul transporturilor și infrastructurii drumurilor. În acest context, Ministrul Anatol Șalaru a trecut în revistă realizările și proiectele elaborate de Ministerul Transporturilor în toate domeniile de ramură, precizând despre necesitatea implicării autorităților locale în eficientizarea colaborării în toate ramurile privind dezvoltarea economică.

Ministrul a mai menționat despre semnarea unor Acorduri de finanțare cu parteneri internaționali privind reabilitarea drumurilor publice. De asemenea, au fost examinate soluţiile optime pentru soluționarea problemelor existente cu referire la transportul auto de călători, în cadrul cărora s-a menționat despre aprobarea noului Cod Rutier.        

Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit starea actuală aeroportului din Bălți, despre care Ministrul a spus că urmează să fie încheiat un Parteneriat Public Privat în rezultatul căruia va demara lucrări de modernizare a infrastructurii aeroportului, a pistei de decolare pentru asigurarea fucționalității acestuia și instalarea unui nou sistem iluminator, etc.

La  sfârșitul vizitei de lucru, Ministrul a avut o întrevedere cu Consulul României în Bălți Dl Nicanor Dumitru Teculescu, după care s-a deplasat pe mai multe sectoare de drum aflate în reconstrucții pe traseele naționale Chișinău-Bălți, Chișinău-Soroca.

www.mtid.gov.md

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.