print
Busturile lui Nicolae Iorga şi Al.I. Cuza vor fi instalate în capitală
15.05.2012
1703 Accesări

Preşedintele Consiliului judeţean Prahova, Mircea Cosma, a donat Primăriei municipiului Chişinău 2 busturi în bronz: al lui Nicolae Iorga şi respectiv - al lui Alexandru Ioan Cuza, care urmează a fi instalate în capitală pe 31 august şi 1 septembrie a.c.

Preşedintele Consiliului judeţean Prahova, aflat într-o vizită la Chişinău, a participat la şedinţa operativă a Primăriei. Oaspetele din România a vorbit în faţa şefilor subdiviziunilor şi întreprinderilor muncipale despre judeţul pe care îl reprezintă - Prahova, care, potrivit lui Mircea Cosma, este primul din judeţele din România care va atinge cel mai repede standardele europene, asta înseamnă anul 2015.

Mircea Cosma a vorbit despre proiectele realizate sau în curs de desfăşurare la ei, în judeţul Prahova, ţinând să remarce că unele din ele ar putea fi implementate şi la noi: precum cele privind folosirea resurselor de energie regenerabilă - energia eoliană; alimentarea cu apă şi tratarea apelor reziduale şi menajere, reciclarea deşeurilor etc.

La rândul său, primarul general, Dorin Chirtoacă, a ţinut să-l felicite pe Mircea Cosma pentru activitatea pe care o desfăşoară şi pentru succesele obţinute la nivelul judeţului Prahova. „În cazul când şi noi vom merge pe drumul integrării europene, peste 10 ani vom putea vorbi despre lucruri comparabile", a spus primarul de Chişinău.

Cele 2 busturi oferite de fundaţia „Al. I. Cuza" vor fi instalate în sectorul Botanica pe 31 august şi 1 septembrie: la liceul Nicolae Iorga - bustul lui N. Iorga şi respectiv - pe strada Cuza Vodă - bustul lui Alexandru Ioan Cuza.

Prahova este cel mai puternic judeţ din punct de vedere economic din România şi are o populaţie de 800 mii locuitori. Este considerat „capitala petrolului", „capitala turismului montan" şi  „capitala vinurilor roşii". La Ploieşti, "capitala" judeţului Prahova a fost construită prima rafinărie de petrol din lume.

www.chisinau.md

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.