• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Cer recuzarea judecătorului Alexandru Negru, având în vedere atitudinea părtinitoare a sa în favoarea procurorului

    Dorin Chirtoacă: Cer recuzarea judecătorului Alexandru Negru, având în vedere atitudinea părtinitoare a sa în favoarea procurorului

    12.07.2018  

    Cu DEX-ul in instanta de judecata...

    Cerere de recuzare
    Prin prezenta subsemnatul Dorin Chirtoaca cer recuzarea judecătorului Alexandru Negru, având în vedere atitudinea părtinitoare a sa în favoarea procurorului. 
    Astfel în ședința precedentă din data de 6 iulie, judecătorul a acționat asupra persoanei audiate, Nistor Grozavu, în vederea obținerii de la acesta a unor declarații incriminatoare în adresa mea (vedeți anexat stenograma declarațiilor).
    De asemenea judecătorul a consemnat greșit declarațiile, anume în partea în care ține de influențarea lui Nistor Grozavu și anume: 
    Conform stenogramei acesta a spus una - ca ar fi avut o discutie cu subsemnatul, iar conform declarațiilor consemnate – cu totul alta - ca ar fi fost o "indicatie".
    Conform stenogramei, precum și înregistrării audio, minutul 2:31, chiar și după sugerarea răspunsului de către judecător, cuvântul ”indicație” lipsește din răspuns: ”Deci, a fost doar în forma verbală”, spune Nisteo Grozavu.
    În textul consemnat de judecător: ”Indicația a fost data în formă verbală”
    Asta deși anterior, Nistor Grozavu face referire la o pretinsă discuție, iar discuția în mod evident are loc în formă verbal. Iar dacă despre ce a fost verbal!deja s-a spus în răspunsul la primele întrebări date de avocat.
    Prin urmare avocatul a mai întrebat dacă a fost și ceva scris.
    După care judecătorul întrerupănd-ul pe avocat, a revenit la partea "verbală" din cadrul discuției și l-a direcționat pe Nistor Grozavu spre "indicație". 
    In continuate, conform stenogramei și înregistrării audio, minutul 4:34, N. Grozavu spune: "Luând-o, poate nu pot să-i spun așa, ca indicație..." 
    În textul scris de judecător scrie invers "Luând-o ca indicație..." 
    De asemeneaa judecătorul a dat, de la sine putere, definiția cuvântului ”indicație”. Și a luat definiția nu din dicționarul explicative al limbii române (DEX), ci nu se știe de unde, din propria viziune, în scop evident de a impune ”martorul” să răspundă conform ”definiției” și de a incrimina. Cine și ce lege îi permite judecătorului să inventeze definiții?
    Conform DEX- indicația este altceva (se anexează).
    Prin urmare, judecătorul Alexandru Negru nu este impartial, scopul său evident este condamnarea subsemnatului și cerem să fie recuzat.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com