• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Liberalii au adus un omagiu victimelor primului val de deportări staliniste din 12-13 iunie 1941
  15.06.2018     
  Limba de comunicare între cetățenii republicii nu poate fi decât limba oficială - limba română
  04.06.2018     
  Mihai GHIMPU, interviu pentru Europa Liberă: „Astăzi, problema noastră este problema democrației”
  31.05.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu este convins că autoritățile de la Chișinău așa cum l-au declarat pe ”Rogozin idezirabil”, peste un timp vor susține și ideea Unirii Republicii Moldova cu România

  Mihai Ghimpu este convins că autoritățile de la Chișinău așa cum l-au declarat pe ”Rogozin idezirabil”, peste un timp vor susține și ideea Unirii Republicii Moldova cu România

  03.08.2017  

  Preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, salută decizia Guvernului de la Chişinău de a-l declara persona non-grata pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, declarând că inițiativa liberalilor a ajuns să fie preluată de guvernare. Mai mult, Mihai Ghimpu speră că obiectivul Unirii Republicii Moldova cu România va fi preluat, la fel, de către autoritățile moldovene, care în prezent resping ideea.

  „Au mai luat ceva bun de la liberali. Au prins la curaj”, a reacționat Ghimpu, adăugând că „era ruşinos” să permiți accesul pe teritoriul Republicii Moldova „unui om care a venit să împuște în fraţii tăi”.

  Este o decizie bună. Au mai luat câte ceva bun de la liberali, de la mine, au prins la curaj. Era timpul fiindcă să permiți unui om care permanent să te insulte, să vină să împuște în confrații tăi, concetățenii tăi și tu să-i deschizi ușile, să-i întinzi covorul, este o mare rușine

  În context, acesta şi-a exprimat speranţa că, autoritățile care în prezent nu susțin ideea Unirii Republicii Moldova cu România vor cere, cândva, unirea.

  Cu timpul, cu anul, cam toate partidele promovează politica PL. Când noi înaintam propunerea, ei o respingeau. Acum mă bucur că, încet încet, poate va da Dumnezeu ca unirea să o preia aşa cum au preluat şi alte idei ale noastre”, a subliniat Mihai Ghimpu.

  Aminim că Rogozin a fost declarat ieri de Guvern persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, astfel, acestuia îi va fi interzisă intrarea și tranzitarea teritoriului țării.

  Sursa: www.actual.md

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3558551  | ieri: 997 |  azi: 345 |  online: 2     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97