print
Mihai Ghimpu este convins că autoritățile de la Chișinău așa cum l-au declarat pe ”Rogozin idezirabil”, peste un timp vor susține și ideea Unirii Republicii Moldova cu România
03.08.2017
1684 Accesări

Preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, salută decizia Guvernului de la Chişinău de a-l declara persona non-grata pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, declarând că inițiativa liberalilor a ajuns să fie preluată de guvernare. Mai mult, Mihai Ghimpu speră că obiectivul Unirii Republicii Moldova cu România va fi preluat, la fel, de către autoritățile moldovene, care în prezent resping ideea.

„Au mai luat ceva bun de la liberali. Au prins la curaj”, a reacționat Ghimpu, adăugând că „era ruşinos” să permiți accesul pe teritoriul Republicii Moldova „unui om care a venit să împuște în fraţii tăi”.

Este o decizie bună. Au mai luat câte ceva bun de la liberali, de la mine, au prins la curaj. Era timpul fiindcă să permiți unui om care permanent să te insulte, să vină să împuște în confrații tăi, concetățenii tăi și tu să-i deschizi ușile, să-i întinzi covorul, este o mare rușine

În context, acesta şi-a exprimat speranţa că, autoritățile care în prezent nu susțin ideea Unirii Republicii Moldova cu România vor cere, cândva, unirea.

Cu timpul, cu anul, cam toate partidele promovează politica PL. Când noi înaintam propunerea, ei o respingeau. Acum mă bucur că, încet încet, poate va da Dumnezeu ca unirea să o preia aşa cum au preluat şi alte idei ale noastre”, a subliniat Mihai Ghimpu.

Aminim că Rogozin a fost declarat ieri de Guvern persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, astfel, acestuia îi va fi interzisă intrarea și tranzitarea teritoriului țării.

Sursa: www.actual.md

Copyright © 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.