• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Declarația de Unire cu Țara-Mamă România, votată în cadrul Congresului V al PL
  05.12.2018     
  Rezoluțiile adoptate de Congresul V al PL
  04.12.2018     
  Raportul de activitate al președintelui Mihai Ghimpu, dezbătut la Congresul V al PL
  03.12.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  MIHAI GHIMPU: UNIREA ESTE UN LUCRU FIRESC ȘI O DATORIE A NOASTRĂ

  MIHAI GHIMPU: UNIREA ESTE UN LUCRU FIRESC ȘI O DATORIE A NOASTRĂ

  24.01.2017  

  Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a participat, cu ocazia împlinirii a 158 ani de la Unirea Principatelor Române, la Iași la sesiunea de comunicări științifice cu titlul: „Românii, Europa și Unirea”.

  În discursul său, Mihai Ghimpu s-a referit la viitorul comun al R. Moldova și România.

  „Unirea este un lucru firesc și o datorie a noastră, a tuturor românilor, indiferent de locul unde se află, față de înaintașii noștri, care au înfăptuit UNIREA și față de viitorul copiilor noștri. Un popor nu mai trebuie să fie despărţit de un râu, care trece prin inima lui”, a spus Ghimpu.

  Președintele PL a mai spus că, „Basarabia nu a existat niciodată ca stat independent: a fost parte a Ţării Moldovei, de la Carpaţi la Nistru şi Marea Neagră, apoi parte a Imperiului Rus, apoi a României Mari şi ulterior a URSS. „Niciodată Basarabia, sau acum Republica Moldova, nu a trăit pe propriile picioare. Republica Moldova nu are resurse să trăiască singură, nu avem petrol, cărbuni sau alte minerale. Nu are nici industrie şi nici ieşire la mare”, a spus el.

  „România, care este Țara românilor, nu poate fi indiferentă fața de viața fraților săi din Republica Moldova, iar Europa care reprezintă cele mai înalte valori și standarde legate de libertatea și bunăstarea omului, la fel nu poate fi indiferentă față de nedreptatea, care a avut loc în 1940 și 1944, când Rusia Sovietică a ocupat Basarabia. Nici o mamă nu este fericită, dacă copilul ei i-a fost luat cu forța din brațele ei și înstrăinat, la fel și copilul. Mama este una, de aceea și România, și Europa, sunt obligate să pună capăt cât mai curând acestei nedreptăți, desigur nu cu arma, dar ajutându-ne pe noi, cei din RM, care promovăm UNIREA. Dreptatea nu este dreptate doar pentru unii, sau pentru cei mai puternici, ea ori este, ori nu este. Eu cred, că există Dreptate pe acest pământ și noi, românii moldoveni din R. Moldova, dorim să fie și pentru noi, odată și pentru totdeauna. UNIȚI PENTRU DREPTATE!”, a conchis Președintele PL.

  Mai jos vedeți discursul integral al lui Mihai Ghimpu:

  Imagini foto de la eveniment: 
   
  Serviciul de Presă al PL
  24 ianuarie 2016
  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3730735  | ieri: 1140 |  azi: 738 |  online: 14     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97