print
MIHAI GHIMPU: UNIREA ESTE UN LUCRU FIRESC ȘI O DATORIE A NOASTRĂ
24.01.2017
830 Accesări

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a participat, cu ocazia împlinirii a 158 ani de la Unirea Principatelor Române, la Iași la sesiunea de comunicări științifice cu titlul: „Românii, Europa și Unirea”.

În discursul său, Mihai Ghimpu s-a referit la viitorul comun al R. Moldova și România.

„Unirea este un lucru firesc și o datorie a noastră, a tuturor românilor, indiferent de locul unde se află, față de înaintașii noștri, care au înfăptuit UNIREA și față de viitorul copiilor noștri. Un popor nu mai trebuie să fie despărţit de un râu, care trece prin inima lui”, a spus Ghimpu.

Președintele PL a mai spus că, „Basarabia nu a existat niciodată ca stat independent: a fost parte a Ţării Moldovei, de la Carpaţi la Nistru şi Marea Neagră, apoi parte a Imperiului Rus, apoi a României Mari şi ulterior a URSS. „Niciodată Basarabia, sau acum Republica Moldova, nu a trăit pe propriile picioare. Republica Moldova nu are resurse să trăiască singură, nu avem petrol, cărbuni sau alte minerale. Nu are nici industrie şi nici ieşire la mare”, a spus el.

„România, care este Țara românilor, nu poate fi indiferentă fața de viața fraților săi din Republica Moldova, iar Europa care reprezintă cele mai înalte valori și standarde legate de libertatea și bunăstarea omului, la fel nu poate fi indiferentă față de nedreptatea, care a avut loc în 1940 și 1944, când Rusia Sovietică a ocupat Basarabia. Nici o mamă nu este fericită, dacă copilul ei i-a fost luat cu forța din brațele ei și înstrăinat, la fel și copilul. Mama este una, de aceea și România, și Europa, sunt obligate să pună capăt cât mai curând acestei nedreptăți, desigur nu cu arma, dar ajutându-ne pe noi, cei din RM, care promovăm UNIREA. Dreptatea nu este dreptate doar pentru unii, sau pentru cei mai puternici, ea ori este, ori nu este. Eu cred, că există Dreptate pe acest pământ și noi, românii moldoveni din R. Moldova, dorim să fie și pentru noi, odată și pentru totdeauna. UNIȚI PENTRU DREPTATE!”, a conchis Președintele PL.

Mai jos vedeți discursul integral al lui Mihai Ghimpu:

Imagini foto de la eveniment: 
 
Serviciul de Presă al PL
24 ianuarie 2016
Copyright © 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.