• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Întrevederea conducerii PL cu Ambasadorul Qatarului în Republica Moldova

    Întrevederea conducerii PL cu Ambasadorul Qatarului în Republica Moldova

    28.10.2014  

    Mihai GHIMPU, Președintele PL, Corina FUSU, Prim-vicepreședinta PL și Alina ZOTEA, asistent parlamentar, candidați ai Partidului Liberal la funcția de deputat în Parlament, au avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al statului Qatar în Republica Moldova, Mohamed Ali Al-Maliki.

    Mihai Ghimpu a salutat decizia autorităților de la Doha de a deschide o reprezentanţă diplomatică a Qatarului la Chișinău şi l-a felicitat pe Mohamed Ali Al-Maliki cu ocazia numirii în funcţia de ambasador în Republica Moldova.

    Referindu-se la campania electorală din toamna acestui an, Mihai Ghimpu a menționat că Partidul liberal este unica formațiune din Republica Moldova care promovează aderarea la UE, de rând cu aderarea la NATO, în timp ce celelalte partide aplică o politică rezervată față de blocul nord-atlantic. PL militează pentru abolirea neutralității Republicii Moldova și aderarea necondiționată și neîntârziată la NATO, ca unic scut de apărare a RM de eventuala agresiune a Federației Ruse, situație tot mai elocventă, după agresiunea Federației Ruse în Ucraina.

    Părţile au discutat despre relaţiile economice, politice şi comerciale dintre Moldova şi Qatar. Despre importanța investițiilor venite din partea Qatar-ului pentru economia republicii.

    La rândul său, ambasadorul Qatarului, Mohamed Ali Al-Maliki, a urat succes Partidului Liberal în campania electorală și și-a exprimat convingerea după alegeri PL va reveni în forță și va avea o prezență mai mare în Parlament. De asemenea, ambasadorul Qatar-ului a reafirmat dorinţa autorităţilor de la Doha de a impulsiona colaborarea cu Republica Moldova în domeniile de interes reciproc. Excelența sa a pledat pentru valorificarea potențialului de export al Republicii Moldova, în special al sectorului produselor agricole.   

    Reamintim că acum un an Republica Moldova a deschis o Reprezentanța diplomatică la Doha, Qatar, și este prima Ambasadă a Republicii Moldova în Golful Persic. 

    Serviciul de Presă al PL
    28 octombrie 2014

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com