• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Busturile lui Nicolae Iorga şi Al.I. Cuza vor fi instalate în capitală

    Busturile lui Nicolae Iorga şi Al.I. Cuza vor fi instalate în capitală

    15.05.2012  

    Preşedintele Consiliului judeţean Prahova, Mircea Cosma, a donat Primăriei municipiului Chişinău 2 busturi în bronz: al lui Nicolae Iorga şi respectiv - al lui Alexandru Ioan Cuza, care urmează a fi instalate în capitală pe 31 august şi 1 septembrie a.c.

    Preşedintele Consiliului judeţean Prahova, aflat într-o vizită la Chişinău, a participat la şedinţa operativă a Primăriei. Oaspetele din România a vorbit în faţa şefilor subdiviziunilor şi întreprinderilor muncipale despre judeţul pe care îl reprezintă - Prahova, care, potrivit lui Mircea Cosma, este primul din judeţele din România care va atinge cel mai repede standardele europene, asta înseamnă anul 2015.

    Mircea Cosma a vorbit despre proiectele realizate sau în curs de desfăşurare la ei, în judeţul Prahova, ţinând să remarce că unele din ele ar putea fi implementate şi la noi: precum cele privind folosirea resurselor de energie regenerabilă - energia eoliană; alimentarea cu apă şi tratarea apelor reziduale şi menajere, reciclarea deşeurilor etc.

    La rândul său, primarul general, Dorin Chirtoacă, a ţinut să-l felicite pe Mircea Cosma pentru activitatea pe care o desfăşoară şi pentru succesele obţinute la nivelul judeţului Prahova. „În cazul când şi noi vom merge pe drumul integrării europene, peste 10 ani vom putea vorbi despre lucruri comparabile", a spus primarul de Chişinău.

    Cele 2 busturi oferite de fundaţia „Al. I. Cuza" vor fi instalate în sectorul Botanica pe 31 august şi 1 septembrie: la liceul Nicolae Iorga - bustul lui N. Iorga şi respectiv - pe strada Cuza Vodă - bustul lui Alexandru Ioan Cuza.

    Prahova este cel mai puternic judeţ din punct de vedere economic din România şi are o populaţie de 800 mii locuitori. Este considerat „capitala petrolului", „capitala turismului montan" şi  „capitala vinurilor roşii". La Ploieşti, "capitala" judeţului Prahova a fost construită prima rafinărie de petrol din lume.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com