print
Declarația MPU privind criza politică din RM
11.06.2020
16117 Accesări


Majoritatea parlamentară, deja artificială, este la un singur pas de a deveni, oficial, minoritate. În acest context, trebuie menționat faptul, că dacă în cadrul alegerilor din circumscripția nr. 38, Hîncești, din 15 martie, ar fi rămas un singur candidat pro-european - lucru asupra căruia Mișcarea Politică UNIREA (MPU) a insistat constant, până în ultima zi a campaniei, astăzi guvernul Chicu ar fi fost deja minoritar și demis.

Alegerile prezidențiale precum și alegerile parlamentare anticipate nu pot și nu trebuie să fie organizate de regimul Dodon, întrucât le va desființa
caracterul liber și democratic.

În plus, lipsirea lui Dodon și a PSRM de majoritatea parlamentară și de Guvern, îi va demoraliza și descuraja atât pe ei, cât și electoratul lor, oferind posibilitarea relansării și mobilizării electoratului de dreapta, centru-dreapta și centru- stânga.

Or, în perioada de pre-campanie, cum este cea din prezent, se formează dispoziția alegătorilor, se conturează tendințele electorale care duc la motivarea și mobilizarea electoratului în timpul campaniei și în ziua alegerilor.

Prin urmare, suntem în plină criză politică și orice zi în plus pentru majoritatea toxică a lui Dodon și a guvernului său, este o zi în minus pentru RM și pentru încurajarea electoratului democratic.

Reiterăm faptul că guvernul Chicu trebuie demis imediat și înlocuit cu un guvern care să pună în aplicare agenda de revenire la normalitate a RM, inclusiv conform propunerilor MPU, prezentate public pe 27 mai, curent.

Chișinău, 11 iunie 2020

Copyright © 2023 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.