print
PL își exprimă dezacordul cu privire la prima vizită a Prim-ministrului Chicu la Moscova
20.11.2019
4022 Accesări

În timp ce, săptămâna trecută, socialistul suspendat, Ivan Ceban îi cerea ambasadorului României, d-lui Daniel Ioniță, să îl ajute să intensifice relațiile cu primăriile din România, astăzi, prim-ministrul Chicu, tutelat de Dodon, a plecat la Moscova, în prima sa vizită în străinătate.

Prima vizită la Moscova, după învestire în funcție, se facea doar în URSS. Au trecut 30 de ani de când RM este un stat suveran, însă constatăm că asemenea practici sovietice sunt iarăși reluate și perpetuate de Dodon.

Prima vizită a unui prim-ministru, este de regulă una simbolică, și care arată direcția spre care tinde să meargă un stat, prioritățile sale în materie de relații și cooperare internațională. Tradițional, prima vizită se făcea la București sau la Bruxelles, precum este firesc, odată ce RM s-a angajat ferm în continuarea parcursului său european, iar principalii parteneri de dezvoltare sunt anume la București și Bruxelles, nicidecum la Kremlin.

Faptul că, deși a trecut aproape o săptâmână de la învestirea Guvernului Chicu, nici reprezentanța UE, nici SUA și nici cea Bucureștiului nu au venit cu mesaje de salut a învestirii noului Guvern, este un semnal clar că actualul Guvern nu se bucură de susținere și recunoaștere la nivel extern, și este tratat cu reticență maximă.

PL își exprimă dezacordul cu privire la această primă vizită și condamnă această decizie, care nu înseamnă altceva decât o subordonare directă în fața Rusiei, pentru a primi noi ”ЦУ” de la Kremlin, fapt ce denotă implicarea în politica internă a RM.

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.