print
Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Misiunea FMI
07.02.2011
2721 Accesări

Preşedintele PL dl Mihai Ghimpu s-a întâlnit astăzi, 7 februarie, la sediul PL, cu Misiunea Departamentului European al FMI, aflată în vizită de evaluare în Republica Moldova. Domnia Sa a conferit cu dl Nikolay Gueorguiev, şeful Misiunii, şi cu dl Tokhir Mirzoev, reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova, despre evoluţiile recente din economie şi progresele înregistrate în realizarea programului cu FMI, precum şi despre perspectivele susţinerii stabilităţii macroeconomice şi promovării creşterii economice durabile în perioada următoare.

Mihai Ghimpu consideră că aceste perspective sunt promiţătoare şi că Parlamentul, Guvernul Alianţei pentru Integrarea Europeană urmează să pună în practică, în acest context, toate măsurile economice de reforme pe care le preconizează programul de guvernare adoptat recent de forul legislativ.  În acelaşi timp, preşedintele PL a pledat, în contextul viitoarei aprobări a Bugetului de stat, pentru admiterea unei marje mai extinse a deficitului bugetar, astfel încât aceasta să permită finanţarea proiectelor de infrastructură şi a investiţiilor capitale, crearea de noi locuri de muncă şi o protecţie socială adecvată situaţiei dificile pe care o traversează cetăţenii Republicii Moldova.  

Toate acestea sunt posibile însă, a afirmat preşedintele Mihai Ghimpu, doar în condiţiile în care va fi asigurată în continuare stabilitatea  politică în Republica Moldova, prin alegerea şefului statului în perioada imediat următoare. 
 
Reamintim că Programul Republicii Moldova cu FMI are o durată de trei ani şi a fost aprobat la 29 ianuarie 2010. El este susţinut de un credit în valoare totală de 369,6 milioane de drepturi speciale de tragere (DST), din care 120 milioane de DST (circa 180 milioane de dolari S.U.A.) au fost deja alocate. Următoarea tranşă de 50 milioane DST (circa 77 milioane dolari S.U.A.) din cadrul programului va fi transferată după finalizarea celei de-a doua evaluări a programului.


Departamentul de Imagine şi Comunicare al PL

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.