print
Mihai Ghimpu: Alegerile din 28 noiembrie reprezintă ultima şansă pentru cetăţenii Republicii Moldova de a alege viitorul european
10.11.2010
2069 Accesări

„2010 este anul în care ne decidem destinul şi poate este ultima şansa acordată pentru a alege viitorul european. Nu este suficientă doar decizia dvs. de a vota partidele democratice. Trebuie să depunem eforturi şi să-i convingem şi pe cei indecişi, dar şi  pe cei care votează comuniştii, să aleagă schimbarea până la capăt, pentru a readuce dreptatea, libertatea şi adevărul pe acest pământ.” Acesta este îndemnul lansat de Preşedintele PL Mihai Ghimpu la întâlnirile electorale avute cu studenţii de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”,

Colegiul Republican de Informatică, precum şi cu locuitorii sectorului Buiucani din Chişinău în perioada 8-9 noiembrie 2010.
Mihai Ghimpu a prezentat un şir de argumente în favoarea participării active la vot în ziua de 28 noiembrie 2010 şi a vota Partidul Liberal, care propune în programul său electoral a serie de reforme esenţiale în domeniile economiei, educaţiei, protecţiei sociale, medicinei, a consolidării statului de drept şi integrării europene. „Împreună am lansat schimbarea în 2007, când Dorin Chirtoacă a devenit Primarul General al municipiului Chişinău şi din acel moment a început modernizarea Chişinăului, împreună am învins în 2009 şi am pus bazele schimbării spre bine în toată republica. Tot împreună, în această perioadă, am obţinut rezultate la nivel central şi local şi doar împreună vom putea realiza ideile de adevăr şi dreptate lansate încă în 1988. Dar pentru aceasta, schimbarea trebuie dusă până la capăt”, a menţionat Preşedintele PL în cadrul întâlnirilor avute.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, libertatea, concept promovat cu insistenţă de Partidul Liberal, este valoarea supremă în jurul căreia se consolidează societatea şi care va salva Republica Moldova. Valori precum libertatea persoanei, libertatea politică, economică, socială, culturală, libertatea credinţei şi a propriilor convingeri reprezintă cheia de acces în Uniunea Europeană. „Libertatea se cucereşte, nu se cerşeşte”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Totodată, în cadrul acestor întâlniri electorale cele multe întrebări venite din sală au vizat subiecte precum proprietăţile şi afacerile familiei Voronin şi de ce nu este tras la răspundere liderul comuniştilor, dezinformarea şi manipularea cetăţenilor de către postul TV NIT, solicitând sancţionarea acestuia, soarta anchetei în cazul dosarului 7 aprilie 2009 etc. Mihai Ghimpu a fost informat şi despre faptul că în unele structuri de stat activează persoane incompetente, corupte, care sfidează legislaţia şi sabotează activitatea.

Pe parcursul acestei săptămâni Mihai Ghimpu are planificate o serie de întâlniri electorale în satele Pârliţa şi Călineşti din raionul Făleşti, în satele Ustia (raionul Dubăsari), Zăicani (raionul Râşcani), Corjeuţi (raionul Briceni), precum şi în oraşele Făleşti şi Râşcani.
Totodată, la sfârşit de săptămână, va avea loc prezentarea echipei PL la Teleneşi, Sângerei, Nisporeni şi Ungheni, urmate de mai multe întâlniri electorale ale candidaţilor PL la funcţia de deputat cu alegătorii din satele respectivelor raioane.

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.