print
Clubul Liberal Paris a marcat Unirea din 27 martie 1918
31.03.2014
2378 Accesări
Joi, 27 martie 2014,  români de pe ambele maluri ale Prutului stabiliți la Paris au celebrat 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România în cadrul unui eveniment organizat de către Clubul Liberal Paris.

La eveniment a fost proiectat filmul documentar "Masacrul Inocenților sau cronica unui război uitat", o mărturie cutremurătoare despre războiul din 1992, semnată de către regizorul basarabean Victor Bucătaru. Din păcate, acesta e ultimul film al lui Victor Bucătaru, căci regizorul s-a stins din viață în august 2013, la doar cîteva luni de la lansarea filmului. La Paris documentarul a fost difuzat cu permisiunea lui Sorin Bucătaru, fiul regizorului.

După proiectarea filmului, spectatorii prezenți au fost vădit emoționați și dezbaterea "Noi, Rusia și Ucraina în 1918, 1992, 2014" nu a început imediat. Oratorii au povestit despre cum au trăit ei și apropiații lor în respectivele momente. Participanții s-au implicat în dezbateri despre faptele istorice de atunci.

Vasile Calmațui, președintele Clubului Liberal Paris, a prezentat acțiunile Organizației în ultimul an și a amintit că fondarea Clubului în ziua Unirii nu este o coincidență.

La sfîrșit, participanții au fost invitați la un miting la 7 aprilie în faţa Ambasadei Republicii Moldova din Paris, pentru a protesta contra faptului că niciun polițist, niciun funcționar nu a fost pedepsit pentru tinerii maltratați în străzi și comisariate.

Departamentul Imagine și Comunicare al PL
31 martie 2014
Copyright © 2021 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.