print
Liberalii din Paris au participat la un miting de susținere a poporului ucrainean
11.03.2014
2508 Accesări


Duminică, 9 martie 2014, membrii Clubului Liberal Paris au participat la un miting organizat de ucrainenii din Paris. Participanţii, membri şi susţinători ai Clubului Liberal Paris, au purtat drapele tricolore şi pancarte care condamnă acţiunile Rusiei în Crimeea, dar şi ocupaţia din Georgia şi Republica Moldova.

Prezent la eveniment, Vasile Calmaţui, preşedintele Clubului Liberal Paris, a declarat în faţa protestatarilor -  „Pancarta care a fost azi în faţa cortegiului au avut scris "Nu agresiunii ruseşti" şi " Nu agresiunii ruseşti în Moldova", întrucât trupele ruseşti încă mai sunt prezente pe teritoriul nostru. În aceste zile armata rusă a intrat forțat în Ucraina. Înţelegem momentele prin care treceţi şi dorim să vă asigurăm tot sprijinul nostru. Doar împreună vom reuşi să rămânem independenţi faţă de pretenţiile imperiale ale Kremlinului şi să ne decidem singuri soarta”.

Serghei Demidov, un protestatar,  a declarat la miting - „Sprijinim aspiraţiile europene ale poporului ucrainean. Dorim să reamintim că Uniunea Europeană înseamnă nu numai bunăstare, liberă circulaţie, dar şi respectul drepturilor minorităţilor. Sperăm că actualele autorităţi din Ucraina vor avea o atitudine europeană faţă de românii din Ucraina”.

Petru Băţ, refugiat politic din Republica Moldova,  a declarat - „Particip la acest miting pentru că este în pericol democraţia şi suveranitatea Republicii Moldova. Consider că numai împreună cu toate ţările ex-sovietice putem opri agresiunea regimului putinist”.
Departamentul Imagine și Comunicare al PL
11 martie 2014
Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.