print
La Ştefan Vodă a fost marcată sărbătoarea de 1 decembrie
01.12.2013
3465 Accesări
La Ştefan Vodă a devenit deja o tradiţie ca, la 1 decembrie, în fiecare an, oamenii de bună credinţă cărora nu le este indiferentă  soarta neamului românesc să se adune lângă monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centrul oraşului şi să comemoreze Marea Unire din 1918.
 
La eveniment au participat locuitori din diferite colţuri ale raionului, lideri ai Organizaţiei Teritoriale PL Ștefan Vodă, tineri liberali şi simpatizanţi ai PL-ului.

Cu un cuvînt de felicitare la aniversarea a 95 de ani de la Marea Unire a venit Preşedintele Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Ştefan Vodă,  Anatol Cârnu: „Stimaţi colegi, să nu uitaţi că rădăcinile neamului românesc se trag din Dacia, fiind ocrotite de marii domnitori ai Ţărilor Româneşti. Ceea ce a început să  realizeze  Mihai Viteazu a fost dus la bun sfârşit în 1918, la 1 decembrie, când a fost împlinit idealul naţional al tuturor românilor – Marea Unire. Vă felicit, dragi români, şi vă doresc să luptaţi în continuare cu acelaşi avânt pentru ca Republica Moldova să revină ACASĂ şi să se alăture, astfel,  Marii Familii a popoarelor europene!”

Alexandru Topolenco, Preşedintele Tineretului Liberal din Ştefan Vodă, a menţionat în cadrul evenimentului: „Noi, tinerilor liberali, avem nobila datorie să promovăm ideile şi valorile româneşti oriunde nu ne-am afla! Astăzi este o zi sfântă pentru noi, o zi care demonstrează că noi ne cunoaştem istoria, ştim cine suntem, ştim ce limbă vorbim şi ne dorim să fim Uniţi. Numai prin Unitate vom deveni mai puternici şi vom face ca Adevărul şi Dreptatea să triumfe”.

Participanţii la eveniment au recitat poezii patriotice, au fredonat cântece şi au dansat, făcând ca spiritul acestei sărbători să cuprindă întregul oraş.

Unul dintre cei mai vechi şi devotaţi membri ai Partidului Liberal, Dl Petru Bulai din satul Antoneşti, a recitat participanţilor poezii din propria creaţie cu mesaje patriotice, îndemnându-i pe cei prezenţi să fie mândri că sunt români şi să promoveze cu verticalitate valorile şi Limba Română.

Ana Dimitrenco, membră activă a Partidului, a interpretat renumita piesă din repertoriul Auricăi Decusar: Cântec de neam!

 La sfârşitul evenimentului, toţi participanţii au încis Hora Unirii.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
1 decembrie 2013
 
Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.