print
Condoleanţe deputatului Ion Hadârcă
27.07.2011
2253 Accesări

Biroul permanent al Parlamentului Republicii Moldova, Secretariatul Parlamentului şi Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal au transmis un mesaj de condoleanţe deputatului Ion Hadârcă în legătură cu decesul mamei sale Nina.

În mesaj se menţionează:

„Biroul permanent şi Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova, Fracţiunea parlamentară PL exprimă profunde condoleanţe domnului Ion HADÂRCĂ, Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal, în legătură cu decesul mamei sale, NINA.
Dumnezeu s-o odihnească în pace! Suntem alături de Dumneavoastră, domnule Ion HADÂRCĂ, în aceste zile de grea cumpănă şi împărtăşim durerea irecuperabilei pierderi”.

Mesaje de condoleanţe adresate lui Ion Hadârcă au transmis şi alte instituţii şi autorităţi.

"Viaţa celei care a fost Nina Hadârcă a fost o adevărată dăruire. Mult prea firească în modestie, mult prea harnică în dăruire… Om de o vastă erudiţie, de o cultură elevată, de o remarcabilă cumsecădenie şi nobleţe sufletească – aşa am cunoscut-o, şi aşa va rămâne în amintirea noastră.

Nina Hadârcă a părăsit acest mult prea dulce şi mult prea păcătos ţărm existenţial, plecând în alte lumi.
Noi, purtăm emoţii de nelinişte şi durere pentru tristeţea care s-a abătut asupra Poetului şi politicianului Ion Hadârcă şi exprimăm sincere condoleanţe şi regrete profunde întregii familii îndoliate.

 Angajaţii Consiliului raional Sângerei sunt adânc îndureraţi de trecerea în nefiinţă a celei care a fostNina Hadârcă.

În îndelungata şi neobosita sa viaţă de 90 de ani ea şi-a oferit fără preget raţiunea, inima şi sufletul slujirii oamenilor. Nina Hadârcă va rămâne în inimile şi conştiinţa noastră.

Angajaţii Consiliului raional şi Aparatului preşedintelui raionului exprimă sincere condoleanţe Poetului şi parlamentarului Ion Hadârcă şi întregii familii îndoliate la marea durere cauzată de trecerea în lumea celor drepţi a celei mai scumpe fiinţe de pe pământ – mama Nina, femeie de o bunătate rară, de o înaltă probabilitate morală, mult apreciată de oameni.

Dumnezeu s-o ierte şi s-o aşeze în împărăţia cerurilor.

Gheorghe Meaun, preşedintele raionului Sângerei

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Parohul şi obştea Bisericii „Sf. Gheorghe” din Sângerei împărtăşeşte cu poetul Ion Hadârcă durerea cauzată de trecerea în nefiinţă a mamei sale Nina.

Dumnezeu s-o ierte şi s-o odihnească în pace.

Nina Hadârcă, mămica băştinaşului, Marelui Poet al Neamului – Ion Hadârcă a părăsit această lume pentru a trece în nefiinţă, lăsând în urma Sa fapte remarcabile. Am cunoscut-o personal, şi vreau să zic că „mama” Nina era o femeie deosebită, de o bunătate rară, inteligentă, gospodină, de o cumsecădenie aparte, o femeie evlavioasă, o enciclopedie din care niciodată nu mă săturam a mă alimenta. De aici au fost alimentate, ocrotite şi protejate rădăcinile Poetului nostru scump. Şi-a trăit anii cu demnitate, cu rost pe acest pământ. Au venit s-o petreacă în ultimul drum personalităţi marcante ale neamului – Mihai Ghimpu, preşedintele PL, deputat în Parlamentul RM, Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a RM, medicii dinastiei Ţâbârnă, Corina Fusu, deputat în Parlamentul RM, precum şi alţi deputaţi şi colegi, prieteni ai poetului. De asemenea prezenţi la funerarii au fost şi Vasile Doga, primar de Sângerei.

A plecat la Domnul împlinită, la cei 90 de ani ai săi. Amintirea ei luminoasă va trăi veşnic în inimile noastre.

Fie-i ţărâna uşoară, iar noi să-i păstrăm veşnica amintire.

Cu compasiune, către familia îndoliată Ecaterina Atanasov din oraşul Sângerei

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Profunde condoleanţe exprimăm Poetului şi deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, scumpului şi distinsului Ion Hadârcă, cât şi familiei îndoliate, apropiaţilor, prietenilor, vecinilor în legătură cu decesul celei care a fost Nina Hadârcă.

Dumnezeu s-o odihnească în pace.

Direcţia şi corpul profesoral al liceului „Mihai Eminescu”, Sângerei

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Suntem îndureraţi de decesul celei care a fost Nina Hadârcă şi exprimăm sincere condoleanţe celor apropiaţi şi tuturor care au cunoscut-o şi au preţuit-o în viaţă.

În aceste zile grele pentru Poetul Ion Hadârcă suntem alături de el şi de pierdea irecuperabilă şi îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i dea puteri Lui şi întregii familii pentru a trece şi peste această greutate.

Dumnezeu să ierte păcatele regretatei Nina şi s-o odihnească cu drepţii, iar cei vii să trăiască şi s-o pomenească.

Dorin Pântea, primarul comunei Pepeni, raionul Sângerei

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dincolo de hotarul acestei lumi a plecat pentru totdeauna cea care a fost să fie Nina Hadârcă. A fost un om de nesămuită cultură spirituală, onestă, îngăduitoare, îndrăgostită de viaţă şi de oameni, cultă, respectuoasă, înţeleaptă, erudită, o adevărată comoară, o valoare inestimată. Nina Hadârcă va rămâne vie în amintire şi pentru cei care au cunoscut-o, au stimat-o, au iubit-o, au susţinut-o.

Cu inimile crispate de durere o deplâng copiii, nepoţii, rulele,  prietenii, vecinii, cei care au cunosctut-o la justa valoare.

Noi, suntem adânc îndureraţi de moartea mamei iubitului şi Marelui Poet Ion Hadârcă, şi exprimăm profunde condoleanţe rudelor şi apropiaţilor, suntem alături de famila îndoliată.

Dumnezeu s-o ierte şi s-o odihnească în pace.

Eleonora Tartacovschii, directorul Centrului Medicilor de Familie Sângerei
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Anunţăm cu mare tristeţe şi mâhnire că şi-a întrerupt firul vieţii şi a plecat la Domnul Nina Hadârcă din Sângerei, om de o bunătate excelentă, cumsecădenie şi omenie rară, cea care va rămâne pentru totdeauna în sufletele celor care au cunoscut-o.

Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească cu drepţii săi în Împărăţia Cerurilor, buna noastră „mamă” Nina, cea care ne-ai fost apropiată şi dragă şi pe care nu te vom uita niciodată.

Sincerele noastre condoleanţe le exprimăm iubitului şi distinsului nostru Poet, deputatului Ion Hadârcă în legătură cu pierderea irecuperabilă a celei mai dragi şi scumpe fiinţe de pe pământ – mama.

Dumnezeu s-o odihnească în pace.

Partidul Liberal din Sângerei

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.