• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Declarația Partidului Liberal, în legătură cu amenințările de agresiune împotriva Republicii Moldovei lansate de către persoane oficiale din Rusia.

    Declarația Partidului Liberal, în legătură cu amenințările de agresiune împotriva Republicii Moldovei lansate de către persoane oficiale din Rusia.

    03.02.2023  

    Degrabă se împlinește anul, de când imperialismul rus și-a arătat colții, în secolul 21, în această parte a Europei. Regimul de sorginte fascistă de la Kremlin a atacat mișelește țara vecină nouă, Ucraina, noaptea, fără a declara război, anunțând și desfășurând un permanent genocid împotriva populației, mai și răpind teritoriile statului agresat.

    Salutăm, încă o dată, atitudinea pro-ucraineană a guvernării R. Moldova față de agresiunea militară a Rusiei în Ucraina, susținem eforturile de ajutorare a refugiaților, oferirea suportului umanitar pentru luptătorii ucraineni, care cu prețul vieții resping hoardele de la răsărit, apărând astfel și libertatea noastră.

    Ca o reacție a „fratelui mai mare”, însă, regimul de la Kremlin recurge la atacuri permanente împotriva autorităților de la Chișinău.

    Cu o zi în urmă, ministrul de externe al Rusiei, Serghei LAVROV, a mai îndreptat o dată țeava armei spre guvernarea și societatea R. Moldova, amenințând că, noi, toți cei dintre Prut și Nistru, am fi ținta iminentă a imperialismului rusesc și ne așteaptă același destin, ca și al Ucrainei.

    Partidul Liberal atenționează, că această amenințare nu poate fi percepută ca o retorică obișnuită a statului agresor. Aici la Chișinău, necesită o reacție mult mai curajoasă și cuprinzătoare, decât o simplă frază a purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, pe care am putut-o urmări în răspunsul conducerii R. Moldova.

    Amenințările Rusiei, în special ultima, îndreptate împotriva guvernării și populației R. Moldova, parte a poporului român, ne spun că regimul imperialist de la Kremlin ar putea porni o agresiune și împotriva R. Moldova cu clare rezultate și anume: ocupația de genul celei demonstrate pe pământurile ucrainene, pe unde a călcat cizma rusească sângeroasă.

    Republica Moldova nu se poate apăra singură împotriva fascismului rus imperialist. În această situație, nu mai este valabilă nici efemera aderare la Uniunea Europeană, utopică și nereală pe distanță scurtă.

    Partidul Liberal consideră, că Guvernarea R. Moldova trebuie să înțeleagă că, unica soluție de a se salva și de a salva populația dintre Prut și Nistru de ocupația rusească, este numai Re-Unirea cu Patria-Mamă România. De aceea Guvernarea de la Chișinău trebuie să întreprindă acțiuni urgente politice și diplomatice, spre a cere la București și Bruxelles Re-Unirea Republicii Moldova cu România.

    Acesta este dreptul istoric al Republicii Moldova, al populației dintre Prut și Nistru, ruptă de imperialismul ruso-sovietic criminal, în cârdășie cu regimul hitlerist german, din trupul României, în anul bineștiut, 1940.

    Altă cale nu există. Imperialiștii nu dorm, ei urzesc. Astfel, am putea să ne trezim cu tancurile rusești la poartă și cu bandiții ruși în uniforme ostășești prin casele noastre, violându-ne domiciliul și necinstindu-ne soțiile, surorile, fiicele.

    Pl face un apel către diasporă:

    Stimați concetățeni din Italia, Germania, Franța, Spania, Portugalia, Grecia, Marea Britanie, Irlanda, Cehia, Polonia etc., care ați contribuit decisiv la instaurarea actualei guvernări din R. Moldova, cereți Re-Unirea! Lucrați pentru Unire! Altfel, am ajunge în situația în care NU ne vom putea întoarce la casele noastre. Iar dacă ne vom întoarce, vom găsi casele noastre deja în altă țară, și ele prădate, devastate, înstrăinate.

    Numai Re-Unirea cu România este salvarea basarabenilor!

    Numai Unirea, aici și acum, este viitorul cetățenilor Republicii Moldova!

    Președinte,

    Mihai GHIMPU

    3 februarie 2023

     

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com