• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Declarația MPU cu privire la marcarea în bătaie de joc a Zilei Memoriei de către regimul Dodon

    Declarația MPU cu privire la marcarea în bătaie de joc a Zilei Memoriei de către regimul Dodon

    03.03.2020  

    Declarația MPU
    cu privire la marcarea în bătaie de joc a Zilei Memoriei de către regimul Dodon

    Mișcarea Politică UNIREA condamnă modul în care Igor Dodon, Ion Chicu, precum și ceilalți oficiali ai regimului actual, au tratat Ziua Memoriei și au gestionat protestul veteranilor războiului moldo-rus, de pe Nistru, din 1992.

    Afirmăm că, Dodon și clica sa au provocat ei înșiși această situație, prin comportamentul lor arogant și în batjocură față de veterani și față de Ziua Memoriei, 02 martie.

    Renunțarea la depunerile de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare, apărătorul Moldovei, organizarea a două ceremonii de depunere de flori la monumentul Maica Îndurerată, una la ora 8:00 și alta la ora 11:00, numai din grija de a nu-l expune pe Dodon în fața veteranilor, de frica de a nu fi huiduit, descalifică și coboară manifestația oficială la nivel de parodie, la nivel de caricatură și insultă în adresa memoriei celor căzuți pe câmpul de luptă, precum și în adresa veteranilor.

    Tot acest circ politic de prost gust a provocat greață și a determinat, de fapt, evenimentele care s-au produs în fața Guvernului pe parcursul zilei.

    Răbufnirea, pe bună dreptate a veteranilor, a avut loc și urmare a ignorării revendicărilor lor, înaintate încă în luna ianuarie.

    Astfel, Dodon, Chicu și clica, care fac “ședințe operative” în fiecare luni dimineața, inclusiv ieri, 02 martie, nu au fost în stare să gestioneze situația și au manifestat aroganță refuzând să discute cu protestatarii, ceea ce a dus la blocarea PMAN și a doua artere principale are orașului.

    Mai mult decât atât, Dodon, Chicu s.a., toată ziua au insultat și acuzat protestatarii, precum că ar fi conduși de forțe politice obscure etc. Abia după lăsarea întunericului a avut loc prima discuție cu Ion Chicu, renunțând la retorica acuzațiilor false.

    Evenimentele din 2 martie 2020, descalifică total și complet regimul Dodon, arată incapacitatea si inconsistența sa, denotă faptul că nu le pasă de memoria celor care s-au jertfit pentru independența RM și confirmă falimentul ideologic și politic, al lui Dodon și a “alaiului” său de la dubla și rușinoasa depunere de flori.

    Mișcarea Politică UNIREA se adresează întregii societăți în vederea solidarizării cu veteranii insultați de Dodon și regimul său, în vederea soluționării revendicărilor și respectării demnității lor.

    Chișinău, 3 martie 2020

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com