• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Ne aflăm în a doua zi de recensământ
  09.04.2024     
  Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
  02.03.2024     
  Partidul Liberal condamnă
  29.02.2024     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  DEMERS la Procuratura Generală cu privire la preluarea de către Igor Chaika a posturilor TV care aparțin lui Dodon

  DEMERS la Procuratura Generală cu privire la preluarea de către Igor Chaika a posturilor TV care aparțin lui Dodon

  08.01.2020  

  DEMERS cu privire la preluarea de către Igor Chaika, fiul procurorului general al Rusiei, a cotei majoritare a firmei care deţine posturile Accent TV şi Primul în Moldova, posturi care aparțin de fapt lui Dodon.

  Domnului Alexandr Stoianoglo
  Procuror General

  Prin prezenta, vă aducem la cunoștință despre faptul că pe data de 26 decembrie, în cadrul emisiunii TV “Puterea a 4-a”, numitul Igor Dodon a făcut o serie de afirmații legate de vânzarea-cumpărarea unor posturi TV din Moldova,
  https://www.facebook.com/100001711429421/posts/2690668411000180/?d=n cităm: “curând postul “Pervii în Moldova” va avea proprietari din Rusia.”

  Astfel, a doua zi, pe 27 decembrie a apărut știrea că o asemenea tranzacție a avut loc, iar noul proprietar este Igor Ceaika, fiul procurorului general al Rusiei. Printr-o coincidență, același Igor Ceaika, a devenit, în vara acestui an, oficial, partener de afaceri cu fratele lui Igor Dodon, înființând cel puțin două întreprinderi:
  “Archplay Development” și “Operatorul industrial de mediu”.

  Astfel, suntem în fața unei situații, când Igor Dodon a anunțat pe 26 decembrie, ceea ce Igor Ceaika (partenerul de afaceri al fratelui său, Alexandru Dodon) a făcut a două zi, pe 27 decembrie cu un apropiat al lor - Vadim Ciubara, pretins proprietar al televiziunilor care au făcut și fac în continuare publictate PSRM-ului și lui Dodon.

  Prin urmare, dacă admitem faptul că este vorba despre o afacere privată, între un cetățean al RM și un cetățean al Rusiei, atunci, Dodon nu trebuie nici să cunoască, nici să fie implicat. Cu atât mai mult nu are cum să anunțe ce urmează să se întâmple între acele persoane, care la rândul lor pot fi cercetate pentru acțiuni ilegale, de subminare a RM.

  Având în vedere că toți ne dăm seama că de fapt aceste posturi, Accent TV, NTV etc, aparțin lui Dodon, iar Ciubara nu este decât un om de paie, apare problema nedeclarării acestor active. Prin umare, Dodon a anunțat pe 26 decembrie, ceea ce urma să facă tot el pe 27 decembrie, prin intermediul lui Ciubara, și anume să vândă televiziunile, lui Ceaika.
  Iată și o dovadă a finanțării din Rusia, atât până la apariția televiziunilor, cât și în prezent.

  Link: https:/www.facebook.com100001711429421/posts/2690668411000180/?d=n

  Link: https://agora.md/…/zdg-fiul-procurorului-general-al-rusiei-…

  si

  https://www.zdg.md/…/igor-chaika-fiul-milionar-al-procuroru…

  si

  https://openmedia.io/…/syn-genprokurora-igor-chajka-stal-v…/

  Rugăm examinarea celor descrise mai sus și întreprinderea măsurilor legale care se impun.

  Menționăm că această cerere a fost expediată și pe adresa electronică: proc-gen@procuratura.md

  Cu respect,
  Dorin CHIRTOACĂ
  Președinte PL

  Chișinău, 8 ianuarie 2020

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com