• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Apelul președintelui PL, Dorin Chirtoacă, pentru unificarea forțelor unioniste la alegerile din 24 februarie 2019

    Apelul președintelui PL, Dorin Chirtoacă, pentru unificarea forțelor unioniste la alegerile din 24 februarie 2019

    25.12.2018  

    APEL 
    NE CONSOLIDAM ÎN JURUL PL 
    ȘI NE UNIM CU ROMÂNIA!

    Având în vedere situația creată, astăzi în ziua de Crăciun a Anului Centenar al Unirii, în acest al doisprezecelea ceas, fac următorul apel:

    Singura cale pentru prezentul și viitorul Republicii Moldova este Unirea cu România!

    PL a contribuit la unitatea opoziției, am demonstrat încă o dată buna noastră credință, însă aceasta nu a fost apreciată. Dumnezeu ne este martor, noi am mers sincer cu ACUM, dar ni s-a trantit usa in fata, am fost mintiti si tradati. Nu am fost lasati nici macar sa participam la "concursul meritocratiei" anuntat tot de ei, si fara sa fim intrebati, am fost trimisi sa candidam in Siberia, probabil dupa modelul lui Stalin de la deportarile din 1949. S-a lovit nu numai în PL, dar în tot electoratul unionist, care a fost de fapt scuipat și alungat, alungat din nou, cum s-a întâmplat și în 2015 în PMAN. Din păcate, prin aroganța și prin încălcarea propriilor reguli, cei de la ACUM s-au descalificat si au arătat că nu-i interesează nici unitatea opozitiei, nici debarcarea regimului Plahotniuc-Dodon și nici Unirea.

    Nu ne rămâne decât o singură cale, calea noastră dintotdeauna, calea - Unirii cu România, prin consolidarea începând de astăzi, a tuturor unioniștilor în jurul PL, nu doar pentru viitoarele alegeri locale, dar pentru aceste alegeri parlamentare din 24 februarie 2019.

    Fac un apel public catre liderii unioniști ai partidelor politice și ai societății civile: Nicolae Dabija, Vlad Bilețchi, Anatol Ursu, Ion Leașcenco, și toți cei care am organizat pe 25 martie Marea Adunare Centenară, să ne unim forțele, să ne consolidăm în jurul PL-ului, să scoatem Basarabia din ghearele dictaturii, să nu admitem să ajungă pe mâna fariseilor, și să o îndreptăm pe singura cale dreaptă - calea Unirii cu România! PL îi va contacta pe liderii menționați mai sus, precum și pe alții pentru a da curs prezentului apel.

    Noi, cei care purtăm la piept aceste insigne cu tricolor și România Mare, noi știm ce vrem si noi vrem să le purtăm cu demnitate toată viața, știind că am făcut tot ce ne stă în puteri pentru Unire și pentru România Mare! Iar atunci când vom trece pe lumea cealaltă, vrem să ramanem tot cu aceste insige la piept, precum si înfășurați în drapelul tricolor, si cu demnitate, să mergem către Domnul!

    Acesta ne este jurământul, dat de fiecare dintre noi față de propria conștiință, Unirea ne este crezul, iar România Mare ne este idealul, al nostru al tuturor unioniștilor. De aceste lucruri nouă ne pasă, nu de luptă sterilă pentru putere și voturi. Acum însă, pentru a urma acest ideal, trebuie să intrăm în bătălia pentu Parlamentul RM, trebuie să adunăm voturi pentru Unire!

    Să știți, că noi de fapt suntem mai puternici și mai mulți decât fariseii care tocmai ne-au trădat. Prin mârșăvia care au făcut-o ei ne-au deschis calea directă spre Unire! Dacă ne mobilizăm, prin faptul că i-am deconspirat, noi avem șansa chiar să-i batem în aceste alegeri să luăm mai multe voturi decât ei, să debarcăm astfel și regimul Plahotniuc-Dodon, și să devenim forța politică de bază din RM. De aici și până la Unire va mai rămâne numai un pas!

    Cu demnitate sa mergem inainte spre Unire!
    Unire frați români și izbânda, 
    victoria trebuie să fie a noastră!
    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com