• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă și Mihai Ghimpu au avut o întrevedere de curtoazie cu noul ambasador al Lituaniei în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas

    Dorin Chirtoacă și Mihai Ghimpu au avut o întrevedere de curtoazie cu noul ambasador al Lituaniei în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas

    10.12.2018  

    Conducerea PL a salutat prezența noului oficial european în R. Moldova și i-a dorit mult succes și realizări frumoase în activitatea sa diplomatică.

    Părțile au făcut o incursiune în evoluțiile politice a celor două state, provocările comune pe care le-au avut odată cu obținerea suveranității și declararea independenței față de URSS, R. Moldova fiind prima care a recunoscut independența Lituaniei.

    Dorin Chirtoacă și-a exprimat recunoștința pentru faptul că Lituania a fost și rămâne un promotor al intereselor R.M în UE şi susţine constant eforturile de integrare europeană ale Republicii Moldova, Lituania fiind un exemplu demn de urmat, datorită realizărilor obținute în perioada de după aderare la Uniunea Europeană în 2004.

    În 2019, Ambasada Lituaniei va fi punct de contact al NATO la Chișinău, în acest sens, Ambasada va facilita o mai buna cunoaştere, de către opinia publică, a istoriei, obiectivelor, acţiunilor şi perspectivelor Alianţei, dar și noi posibilități de cooperare a NATO cu R.M.

    Noul ambasador, Kęstutis Kudzmanas a menționat că Lituania va acorda Republicii Moldova sprijinul necesar în realizarea reformelor indispensabile și pentru a avansa pe calea integrării europene, Republica Moldova fiind în topul celor 7 ţări prioritare pentru asistenţă externă lituaniană.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com