• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL a desfășurat o manifestație de protest față de acțiunile lui I. Dodon

    PL a desfășurat o manifestație de protest față de acțiunile lui I. Dodon

    18.05.2018  

    Deputații și membrii PL au desfășurat o acțiune de protest, în fața președinției, contra acțiunilor (ne)președintelui I.Dodon de a ne asocia cu Uniunea Euroasiatică.

    Acțiunea a avut loc în contextul în care,  la data de 14 mai, Igor Dodon, la o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin, Alexandr Lukaşenko şi Nursultan Nazarbaev, președinții Belarus şi Kazahstan „au aprobat” acordarea statutului de membru observator al Uniunii Eurasiatice pentru Republica Moldova.

    Acesta fiind doar un pas spre aderarea deplină a Republicii Moldova la Uniunea Euroasiatică. Republica Moldova renunță astfel la integrarea europeană, dar şi la independentă şi suveranitate, pe care le cedează Moscovei prin aderarea la Uniunea Eurasiatică.

    Astfel, I.Dodon a comis o gravă crimă împotriva poporului. El a exercitat puterea în nume propriu când a comis acest act de trădare. Conform articolului 2 din Constituția Republicii Moldova, ”Nicio persoană particulară, nicio parte din popor, niciun grup social, niciun partid politic sau o altă formațiune obștească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. Uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului”.

    Participanții la acțiune au venit cu pancarde ce simbolizează, în viziunea PL, ceea ce reprezintă Uniunea Euroasiatică, pentru Republica Moldova.

    Mihai Ghimpu, liderul PL: „Dragostea” Rusiei față de micile state este reprezentată pe aceste, si anume: agresiunea militară și ocupația Transnistriei în 1992, agresiunea militară din Georgia din 2008, agresiunea militară din Ucraina și anexarea Crimeei, dar nu în ultimul rând ocupația Basarabiei în 1940, după care a urmat deportările sutelor de mii de oameni de diferite naționalități și foametea organizată.

     „Republica Moldova nu are ce căuta în Uniunea Euroasiatică, drumul nostru este spre UE, avem și Acord de Asociere, unde am obținut piață pentru exporturile din Republica Moldova și libera circulație pentru cetățeni. Jos nepreședintele Dodon!”, a conchis Mihai Ghimpu.

    La finalul acțiunii, liderul PL i-a transmis un set de colaje lui Igor Dodon pentru a vedea ce înseamnă cu adevărat Uniunea Euroasiatică.

     

    Video integral al evenimentului:


    18 mai 2018,
    Serviciul de presă al PL

     

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com