• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Ne aflăm în a doua zi de recensământ
  09.04.2024     
  Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
  02.03.2024     
  Partidul Liberal condamnă
  29.02.2024     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai GHIMPU transmite un mesaj de condoleanțe, în legătură cu trecerea la cele veșnice a Președintelui Academiei Române

  Mihai GHIMPU transmite un mesaj de condoleanțe, în legătură cu trecerea la cele veșnice a Președintelui Academiei Române

  27.12.2017  

  Am aflat cu tristeţe vestea trecerii la cele veşnice, în Ajunul Naşterii Domnului, a preşedintelui Academiei Române, profesorul Ionel-Valentin Vlad.

  Un OM cu o bunătate rar întâlnită, cu suflet blând, preşedintele Academiei a fost un exemplu de simţ civic, de devotament profesional şi de rigoare academică.

  Ultima dată, l-am întâlnit anul trecut în ajunul sărbătorii Limba noastră cea română, când distinsul academician a fost la Chișinău și l-am avut oaspete la sediul partidului.

  Profesorul era bucuros că Academia de Științe a Moldovei are o colaborare frățească cu Academia Română ceea ce confirma că sângele apă nu se face, și Moldova ESTE România. În vorbele sale se simțea acel fior de bucurie, cînd vorbea despre Basarabia și despre oamenii de aici, care luptă pentru Unire.

  În spatele discreţiei sale, atât de contrastantă cu societatea contemporană, Ionel Valentin Vlad a fost modern în gândire şi tânăr în aspiraţii. Iubirea și grija lui pentru frații de sânge din stânga Prutului a fost unul dintre idealurile pe care le-a slujit cu graţie şi devotament.

  Pe această cale transmitem condoleanţe doamnei Vlad şi familiei îndoliate!
  Dumnezeul să-l odihnească în pace!

  Mihai GHIMPU, deputat
  Președintele Partidului Liberal.

  27 decembrie 2017

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com