• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  99,9% din membrii Consiliului Republican al PL au votat pentru demiterea lui Șalaru

    99,9% din membrii Consiliului Republican al PL au votat pentru demiterea lui Șalaru

    18.12.2016  

    Sâmbătă, 17 decembrie 2016 a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului Liberal (CR), la ședință au fost prezenți 102 membri  din 163 membri.

    Pe agenda de discuţii a Consiliului Republican au figurat subiecte precum:

    analiza rezultatelor alegerilor prezidențiale;

    -  informații cu privire la rezultatele obținute în urma participării PL la guvernare;

    eliberarea din funcția de prim-vicepreședinte, membru al Consiliului Republican și membru al Biroului Politic al Partidului Liberal a Dnului Anatol Șalaru.

    Mihai Ghimpu, Președintele PL a prezentat informații referitoare la rezultatele obținute de majoritatea parlamentară în decursul acestui an.

    În acest context Președintele PL a menționat:  ”Stimați colegi, la începutul acestui an, tot în această sală am decis împreună să facem parte din majoritatea parlamentară. Această decizie de participare la guvernare a fost una dificilă, grea și în detrimentul imaginii noastre, dar una favorabilă pentru continuarea cursului european și neadmiterea venirii la puterii a partidelor anti-europene, anti-românești și pro-ruse. În cazul în care PL nu participa la actul guvernării se declanșau alegeri anticipate și astăzi am fi avut nu doar un Președinte prorus și antieuropean, dar și o majoritate parlamentară cu un Guvern ca și Președintele ales. Datorită deciziei adoptată de noi de a participa la guvernare s-a reușit timp de un an să întoarcem încrederea Fondului Monetar Internațional(FMI) și a partenerilor externi, dar și a donatorilor. Guvernarea actuală a început un șir de reforme sistemice, unele din ele dureroase, dar vitale. Lupta cu marea corupție a început, iar Dstră sunteți martori zilnic la acest fapt. Cei care au băgat mâna în buzunarul statului/cetățeanului mai devreme s-au mai târziu vor ajunge să răspundă”.

    Un alt subiect pe ordinea de zi a fost cel cu referire la situația internă din partid. Mihai Ghimpu, Președintele PL în discursul său, a informat membrii Consiliului despre acțiunile nestatutare a le Dlui Anatol Șalaru, de corupere a unor deputați, primari și Președinți de Organizații Teritoriale, pentru a părăsi Fracțiunea parlamentară și partidul în schimbul unor favoruri și bani. Președintele PL a menționat că aceste acțiuni pe la spate orchestrate de Dnul Anatol Șalaru și coordonate minuțios cu diferiți interpuși, au lovit direct în imaginea Partidului Liberal, pentru care Dnul Anatol Șalaru trebuie să poarte răspundere și a dat citire proiectului de hotărâre pentru eliberarea din funcția de prim-vicepreședinte, membru al Consiliului Republican și membru al Biroului Politic al Partidului Liberal a Dnului Anatol Șalaru.

    Dnul Anatol Șalaru, prezent la ședință, a refuzat să răspundă la întrebările și să asculte opiniile colegilor, inclusiv a celor care a încercat să îi corupă. După ce a citit un discurs de la tribuna centrală,  Anatol Șalaru nu a avut curajul să își dea demisia în fața colegilor săi, dar a aruncat cererea de demisie pe masa prezidiului și a părăsit sala de ședință.

    Având în vedere comportamentul neadecvat și părăsirea ședinței fără a răspunde colegilor de ce a acționat murdar împotriva partidului, Consiliul Republican a decis să nu accepte cererea de demisie a Dnului Anatol Șalaru.

    În conformitate cu prevederile articolelor: Art.19 (1) c), Art.53 (a)și (t), Art.21 (1),(5),e) al Statutului Partidului Liberal,pentru acțiunile dl. Anatol Șalaru de corupere a unor deputați și alți membri ai PL, în scopul distrugerii fracțiunii parlamentareși destructurare a PL, fapt confirmat de mai mulți colegi de partid, pentru declarațiile calomnioaseîn adresa unor colegi de partid făcute de dl. Anatol Șalaru în mass-media,pentru efectuarea de  înregistrări audio în secret fără acordul membrilor biroului politic PL și proliferarea acestora în spațiul public, fapt ce a prejudiciat grav imaginea partidului, Consiliul Republican al Partidului Liberal a Hotărât:

    1.    Se eliberează din funcția de prim-vicepreședinte, membru al Consiliului republican și membru al Biroului Politic al Partidului Liberal dl. Anatol Șalaru, păstrându-i-se tot odată calitatea de membru al Partidului Liberal.

    2.     Se Confirmă Hotărârea Biroului Politic PL, din 12 decembrie 2016, cu privire la retragerea sprijinului politic dl. Anatol Șalaru, în calitate de ministru al Apărării.

    3.     Hotărârea adoptată se aduce la cunoștința tuturor membrilor partidului.

    Au votat PRO – 97 membri; ÎMPOTRIVA – 1 membru; ABȚINERI – 2 membri.

    Serviciul de Presă al PL
    18.12.2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com