• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Deputații PL au avut o întrevedere cu europarlamentarul Andi Cristea

    Deputații PL au avut o întrevedere cu europarlamentarul Andi Cristea

    30.10.2015  

    Mihai Ghimpu, Preşedintele PL și Alina Zotea, deputați în Parlamentul Republicii Moldova au avut o întrevedere cu europarlamentarul român Andi Cristea, Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE.

    Situaţia creată după demiterea Guvernului, găsirea unui consens pentru depăşirea situaţiei şi demararea negocierilor, pentru a avea o guvernare democratică, pro-europeană care să ducă la bun sfârșit programul de integrare europeană asumat au fost subiectele principale discutate în cadrul întrevederii.

    În cadrul discuţiilor cu parlamentarul european, Mihai Ghimpu s-a referit la ultimele evoluţii pe plan politic din Republica Moldova, la cauzele apariţiei crizei în alianţa de guvernare, precum şi la soluţiile care se impun pentru redresarea situaţiei şi formării unei majorități parlamentare pro-europene.

    “AIE trebuie menținută, doar în interesul cetăţenilor. Republica Moldova are nevoie de stabilitate politică, pentru a implementa reforme, fără de care nu putem schimba viața cetățenilor în bine”. Din aceste considerente negocierile trebuie inițiate rapid la care să participe și liberal-democrații”, consideră deputatul Mihai Ghimpu.

     

    Totodată, Andi Cristea a precizat că Uniunea Europeană este îngrijorată de evoluțiile care au loc pe scena politică de la Chișinău și în același timp sprijină și îndeamnă toți actorii politici să pună pe prim-plan interesul național și european al Republicii Moldova.

    Serviciul de Presă al PL
    30 octombrie 2015

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com