• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liberalii au dezbătut în cadrul ședinței Consiliului Republican situația social-politică din Republica Moldova

    Liberalii au dezbătut în cadrul ședinței Consiliului Republican situația social-politică din Republica Moldova

    25.10.2015  

     Astăzi, 25 octombrie 2015, la Chișinău a avut loc ședința Consiliului Republican care a avut două subiecte pe ordinea de zi:

    ·         Primul ţine de activitatea partidului în teritoriu, comunicarea între organele locale ale partidului şi organele primare şi organizaţiile primare;

    ·         Al doilea vizează situaţia social-politică din Republica Moldova, „inclusiv situaţia din alianţă după ziua de 15 octombrie 2015”.

     

    Mihai Ghimpu, Președintele PL a trecut în revistă toate evenimentele care s-au întâmplat în Republica Moldova în ultima perioadă, menționând că liberalii din 2011, public, cu text deschis au atenționat opinia publică că are loc un jaf din sistemul bancar: „Având în vedere nemulţumirea cetăţenilor, în urma jafului secolului, au început proteste, corturi, ceea ce înseamnă un risc în continuarea cursului european.

    Am avut atitudine şi când eram în afara guvernării şi în perioada AIE-3. Poziţia noastră - cei care au furat să fie găsiţi. Dacă nu se întâmplă, să fie eliberaţi din funcţie cei care au contribuţie la o anchetă pasivă sau nu doresc să fie găsiţi cei care au furat. Era clar că un astfel de furt nu poate fi rezolvat în trei luni. Noi cunoaştem deja cine au stat în prima linie şi au folosit aceste funcţii conştient sau inconştient. PL a acceptat să fie ridicată imunitatea, fiindcă Acordul AIE-3 nu prevede apărarea intereselor lui Ghimpu, Lupu şi Filat, ci a cetăţenilor” a mai menționat Mihai Ghimpu.

    Referindu-se la moțiunea de cenzură depusă în Parlament, Mihai Ghimpu a afirmat că Fracțiunea PL nu va susține această moțiune, pentru a nu crea instabilitate și haos în republică: ”Rămâne să vedem ce se va întâmpla joi, 29 octombrie 2015 în Parlament când se va dezbate această moţiune de cenzură. Deputații PL nu vor vota această moțiune, pentru a nu permite să avem o situaţie de instabilitate, iar în Republica Moldova să domnească haosul. Demiterea Guvernului acum, ar fi cea mai proastă situaţie pentru Republica Moldova, când aşteptăm să vină FMI”, a precizează Mihai Ghimpu.

    În continuare, membrii Consiliului republican, au discutat subiectul ce vizează activitatea partidului în teritoriu, comunicarea între organizațiile locale cu cele centrale ale partidului.

    Secretarul General al PL, Ion Apostol, a  trecut în revistă activitatea statutară a fiecărei organizații, precum și activitatea politică a formaţiunii în raioane. Președinții de organizații au expus problemele cu care se confruntă la moment filiale pe care le conduc. Totodată, au avut posibilitatea să primească răspunsuri de la deputații, miniștrii,vice-miniștrii și șefii de agenții din partea  PL.

    Ședința Consiliului Republican a avut un format mai mare, la care au asistat și primarii PL, consilierii raionali PL, membrii ai Birourilor Teritoriale PL din toate raioanele Republicii Moldova.

                Serviciul de Presă al PL

     

                25 octombrie 2015

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com