• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Evoluţiile pe plan politic și situaţia din AIE 3 discutate de Mihai Ghimpu cu Ambasadorul SUA

    Evoluţiile pe plan politic și situaţia din AIE 3 discutate de Mihai Ghimpu cu Ambasadorul SUA

    22.10.2015  

    Evoluţiile pe plan politic, situaţia din Alianţa de guvernare şi soluţiile pentru depăşirea impasului politic. Aceste subiecte au fost discutate astăzi de  Mihai Ghimpu, Președintele PL, cu ambasadorul SUA în Republica Moldova E.S. James D. Pettit.

    Mihai Ghimpu a declarat că Republica Moldova are nevoie de stabilitate politică pentru realizarea angajamentelor AIE 3. Partidul Liberal nu se va abate de la drumul pe care a pornit și vrea elucidarea cazului de la cele trei bănci: ”Noi liberalii, și toți cetățenii Republicii Moldova și nu doar din republică vor să se afle adevărul despre jaful care s-a produs în sistemul bancar.

    Eu și colegii din Partidul Liberal am fost primii care începând cu anul 2011 am spus deschis că se fură și din păcate nu am fost auziți, inclusiv de colegii de alianță. Doar aflând adevărul despre furtul de la cele trei bănci și combătând corupția putem merge mai departe.  

    ”Partidul Liberal nu vede altă cale pentru Republica Moldova, decât calea integrării europene și o bună funcționare a valorilor la care aspirăm, noi vrem o guvernare pentru oameni. PL vrea reforme în toate domeniile, combaterea corupției și vrem ca AIE 3 să fie o echipă care-și asumă nu doar funcțiile ci și responsabilitatea” – a menționat Mihai Ghimpu.

    La rândul său, E.S. D-nul James D. Pettit, a menționat că urmărește cu atenție și îngrijorare ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. ”Statele Unite vor urmări cu atenţie evoluţiile din Republica Moldova şi vor sprijini în continuare integrare europeană a Republicii Moldova” – a menționat ambasadorul SUA.

    Serviciul de presă al PL
    22 octombrie 2015

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com