• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai GHIMPU a avut o întrevedere cu JAMES D. PETTIT, Ambasadorul SUA în Republica Moldova

    Mihai GHIMPU a avut o întrevedere cu JAMES D. PETTIT, Ambasadorul SUA în Republica Moldova

    03.08.2015  

    „Menținerea și continuarea cursului european, implementarea reformelor, creșterea calității vieții și bunăstarea cetățenilor sunt câteva dintre prioritățile echipei de Miniștri din partea Partidului Liberal!” – afirmația a fost făcută de M. Ghimpu la întrevederea de astăzi, 3 august 2015, cu Ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit.

    Întrevederea a avut loc la sediul Partidului Liberal, iar în cadrul acesteia au fost abordate subiecte importante și actuale pentru R. Moldova – crearea AIE III, continuarea cursului european, situația politică, socială și economică, implementarea reformelor, implementarea prevederilor Acordului de Asociere, precum și politicile de incluziune a cetățenilor Republicii Moldova aparținând minorităților etnice etc.

    Mihai Ghimpu, Președintele PL, a făcut o trecere în revistă a ultimelor evenimente politice din R. Moldova și a accentuat că „Vrem cu adevărat implementarea reformelor care vor îmbunătăți viața cetățenilor, pentru asta am venit la guvernare, pentru asta ne-am asumat actul guvernării. Dacă vom vedea că lucrurile nu merg în direcția corectă, și din nou se încearcă mimarea reformelor, vom spune la revedere” a accentuat Mihai Ghimpu.

    În context, Președintele PL a subliniat că este important ca Noul Guvern să muncească pentru binele cetățenilor, oamenilor simpli, dar nu împotriva lor: „Funcțiile sunt pentru a munci în folosul cetățenilor, nu pentru influență și bani. Noi, Partidul Liberal, ne dorim o guvernare pentru oamenii simpli! Doar așa vom putea face reforme și cetățenii vor simți schimbările.

    La rândul său, Ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit, a salutat crearea Alianței pentru Integrare Europeană III, menționând că Moldova are nevoie în continuare de o guvernare cu viziuni pro-europene, cu viziuni reformatoare, viziuni pe care le vede în echipa Partidului Liberal.

    Ambasadorul SUA, a accentuat importanța continuarea lucrurilor bune demarate în ministerele care au revenit Partidului Liberal, precum și accelerarea reformelor ce derivă din Acordul de asociere RM-UE.

    La final, Mihai Ghimpu, i-a urat Excelenței Sale James D. Pettit, o vacanță frumoasă.

    Serviciul de Presă al PL
    3 august 2015
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com