• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Ne aflăm în a doua zi de recensământ
  09.04.2024     
  Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
  02.03.2024     
  Partidul Liberal condamnă
  29.02.2024     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu E.S. William H. Moser, Ambasadorul SUA în RM

  Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu E.S. William H. Moser, Ambasadorul SUA în RM

  11.12.2014  

  Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, a avut joi, 11 decembrie 2014, o întrevedere cu E.S. William H. Moser, Ambasadorul SUA în Republica Moldova.

  În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe chestiuni şi probleme cu care se confruntă la moment Republica Moldova, dar au fost tratate şi subiectele cu referire la perspectivele integrării republicii în UE, combaterea corupției și poziția postelectorală a PL.

  Mihai Ghimpu, a menţionat că Partidul Liberal nu se va abate de la drumul pe care a pornit și va lupta pentru a construi acasă o guvernare europeană: „RM are o singură cale: – Calea europeană, funcționarea valorilor și nu a intereselor. Ba mai mult, influența politică asupra organelor de drept trebuie să dispară, alt fel, trebuie aduși oameni din afară. Eu nu am dreptul să pun PL-ul la sinucidere. Nu e proprietatea mea, dar este speranța cetățenilor. Democrația este data pentru binele oamenilor, de aceea noi suntem în opoziţie faţă de corupţie, contrabandă, încălcarea legii şi a folosirii banului public în interesul propriu şi nu al cetăţenilor” a ținut să menționeze Mihai Ghimpu.

  E.S. William H. Moser a accentuat că Republica Moldova nu trebuie să se abată de la drumul spre Uniunea Europeană, dar trebuie să scape de corupție.

  „Viitorul european trebuie să fie principala prioritate a republicii. La fel de important este ca în funcții să fie numite persoane competente și necorupte. Noi suntem conștienți că dacă nivelul de corupție rămâne neschimbat, alegerile anticipate sunt foarte aproape” – a accentual ambasadorul SUA.

  În altă ordine de idei, Ambasadorul SUA, E.S. William H. Moser, și-a exprimat susținerea față de Partidul Liberal, urându-le succese pe viitor atât conducerii cât şi întregii echipe liberale.

  Mihai Ghimpu a transmis un mesaj de mulțumire și recunoștință Ambasadorului SUA, cât și țării pe care o reprezintă în R. Moldova, pentru susținerea acordată Republicii Moldova întru parcurgerea cu succes a drumului ei european.

  Serviciul de Presă al PL
  11 decembrie 2014

   

   
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com