• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Întrevederea lui Mihai Ghimpu cu Ambasadorul Italiei, Enrico Nunziata

    Întrevederea lui Mihai Ghimpu cu Ambasadorul Italiei, Enrico Nunziata

    09.12.2014  

    Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, a avut astăzi, 9 decembrie 2014, o întâlnire cu Ambasadorul Italiei, Enrico Nunziata. 

     Enrico Nunziata a transmis un mesaj de felicitare Partidului Liberal pentru rezultatele obţinute în urmă alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, urându-le succese pe viitor atât conducerii cât şi întregii echipe PL.

    În cadrul întrevederii de astăzi, au fost discutate mai multe subiecte de ordin politic, dar şi social, printre care continuarea cursului european, priorităţile PL-ului în crearea alianţei de guvernare, implementarea reformelor.

    Preşedintele PL a menţionat faptul că activitatea guvernului trebuie să fie monitorizată de Uniunea Europeană, pentru a se asigura că reformele vor fi cu adevărat implementate, dar nu mimate.

    „Noi vom face tot posibilul să creăm o guvernare care să construiască Europa acasă, dar nu să o compromită. Pe noi nu ne interesează funcţiile, dar ziua de mâine.”, a adăugat Mihai Ghimpu.

    Un alt subiect important s-a referit la alegerea Preşedintelui Republicii Moldova, astfel, Mihai Ghimpu a subliniat faptul că liberalii au înaintat în Parlament în anul 2011 proiectul unei Noi Constituţii care ar fi eliminat toate lacunele din actuală Lege Supremă, inclusiv ar fi fost stabilit un mecanism simplificat pentru alegerea Preşedintelui R. Moldova. Enrico Nunziata a mai subliniat faptul că Italia susţine integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană şi că vrea să fie aproape de ţară noastră în procesul de implementare al reformelor interne în toate sectoarele de cooperare.

     „Dacă ne uităm la datele alegerilor ca şi valori absolute, vedem o societate destul de divizată, dar cert e că direcţia europeană e mult mai importantă. Noi suntem deschişi să vă susţinem şi să vă acordăm ajutorul, iar mesajul UE este acela de a formă cât mai rapid un guvern, de a merge pe calea cea dreapta. Eu am înţeles poziţia PL. Munca pe care o faceți, nu e una uşoară, dar Dvs.,Domnule Mihai Ghimpu, sunteţi o persoană hotărâtă, cu poziţii clare şi decise. Sper că această contribuţie a PL să fie determinantă şi hotărâtoare în crearea viitorului guvern.”, a mai adăugat Enrico Nunziata.

    La sfârşitul întrevederii, Preşedintele PL a adresat un mesaj de mulţumire Ambasadorului Italiei, Enrico Nunziata, pentru sprijinul oferit republicii de către Uniunea Europeană şi susţinerea de care beneficiază R. Moldova în parcurgerea vectorului european.

     

    Serviciul de Presă al PL
    9 decembrie 2014

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com