• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
  02.03.2024     
  Partidul Liberal condamnă
  29.02.2024     
  Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
  29.02.2024 - 25.02.2024     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liberalii s-au întrunit în ședință de totalizare a rezultatelor alegerilor din 30 noiembrie 2014

  Liberalii s-au întrunit în ședință de totalizare a rezultatelor alegerilor din 30 noiembrie 2014

  07.12.2014  

  Duminică, 7 decembrie, s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal, Ordinea de zi fiind:

  1.     Analiza rezultatelor obținute de Partidul Liberal la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

  2.     Crearea majorității parlamentare alături de Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Democrat din Moldova.

  În cadrul şedinţei au fost analizate rezultatele alegerilor din 30 noiembrie înregistrate de formațiune, modul în care au activat staff-urile electorale teritoriale și conlucrarea lor cu staff-ul central, precum şi paşii de viitor ai partidului. Rapoartele de activitate ale Organizațiilor Teritoriale, au fost prezentate de către președinții acestora. Dânșii au adus la cunoștință rezultatele obținute, dar și problemele cu care s-au confruntat în perioada campaniei electorale, printre acestea fiind; manipularea opiniei publice, încercări multiple de a cumpara alegătorii, amenințarea și șantajul din partea oponenților politici.

  La rândul său, Preşedintele PL, Mihai Ghimpu a menţionat că rezultatele obţinute sunt onorabile, având în vedere situația geopolitică în care s-a desfășurat acest scrutin. „Este încă o şansă dată de cetăţeni, ca Republica Moldova să ajungă stat membru al Uniunii Europene.

   La şedinţa Consiliului Teritorial au luat cuvântul Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al PL, Corina Fusu, Prim-vicepreședintă a PL, Ion Apostol, Secretarul General al PL, dar și președinții de Organizații Teritoriale.

  Liderul PL a mulțumit colegilor de partid pentru activitate, pentru implicare, menționând că rezultatele înregistrate pe 30 noiembrie sunt rezultate sincere, sunt rodul unei munci insistente.

   ”Noi am mizat pe conștiința sinceră a alegătorilor.  Le mulțumesc tuturor celor care au susținut Partidul Liberal. Vă mulțumesc, pentru că datorită vouă, a miilor de membri ai PL, noi contribuim la păstarea vectorului European al Republicii Moldova.  Sigur, scorul putea fi mai bun, dar trebuie să luăm în calcul și aspectul geopolitic al campaniei, miza cea mare a oponenților fiind deturnarea cursului pro-european al R. Moldova. Prin urmare, va fi constituită o majoritate parlamentară pro-europeană care va oferi republicii un guvern capabil să continue reformele și să asigure parcursul european al R. Moldova” – a mai menționat Mihai Ghimpu.

  La final, membrii Consiliului Teritorial cu unanimitate de voturi, au susținut propunerea Președintelui PL, Mihai Ghimpu, de creare a majoritatății parlamentare dintre Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Democrat.

  Serviciul de Presă al PL

  7 decembrie 2014

   
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com