• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Veșnică memorie eroilor care au luptat pentru libertatea noastră!

    Veșnică memorie eroilor care au luptat pentru libertatea noastră!

    28.06.2014  
    Conducerea Partidului Liberal, în persoana Președintelui PL, Mihai Ghimpu, a Prim-vicepreședintelui PL, Dorin Chirtoacă, Primar General al mun. Chișinău, precum și a vicepreședinților - Corina Fusu, Valeriu Munteanu, Veronica Herța, Veaceslav Untilă, Lilian Carp, Victor Culicovschi, împreună cu Președinți ai Organizațiilor Teritoriale ale PL, membrii Biroului Politic Central al PL, secretariatul general, liderii Tineretului Liberal și liderele Organizației Femeilor Liberale, au depus flori astăzi, 28 iunie, de Ziua Ocupației Sovietice, la piatra comemorativă din Piața Marii Adunări Naționale, pentru a comemora victimele regimului comunist de ocupație.

    La ceremonia de depunere de flori, participanții au venit cu drapele PL, R. Moldova, UE și NATO și pancarte pe care era scris - „28 iunie - Ziua Ocupației Sovietice”. Drapelele Republicii Moldova au fost legate și cu o panglică neagră, de doliu, pentru a accentua că 28 iunie simbolizează o zi de doliu pentru neamul nostru, este ziua care a fost declarată prin Decretul fostului Președinte Interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, Ziua Ocupației Sovietice.

    După ceremonia de depunere de flori, Mihai Ghimpu, Președintele PL, a declarat că „Am fost, sântem şi vom fi copii neamului celor care au dorit şi au luptat pentru libertate! Tragedia neamului nostru nu poate fi comparată cu nici un popor, întrucât nu există azi nici un popor care sa fie separat în 3 părţi, aşa cum neamul românesc este împărțit în 3 state. 28 iunie 1940 – Ziua ocupaţiei, este o zi neagră pentru toţi românii! Astăzi comemorăm conaţionalii noştri, victime ale represiunilor sovietice şi ale regimului totalitar comunist. Veșnică memorie eroilor care au luptat pentru libertatea noastră!”

    Partidul Liberal condamnă orice ocupaţie, inclusiv şi ocupaţia din 1992 a teritoriului din stânga Nistrului, tot de către Federaţia Rusă. Orice popor, indiferent de puterea lui economică sau militară, are aceleaşi drepturi şi este în drept să trăiască sub aceeaşi lege şi în aceeaşi credinţă.

    Depunerea de flori face parte din programul CARAVANEI LIBERTĂȚII, dedicată comemorării zilei de 28 iunie.


    Departamentul Imagine și  Comunicare al PL
    28 iunie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com