• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  D. Chirtoacă și C. Fusu au participat la inaugurarea monumentului în memoria victimelor regimului totalitar comunist din c. Mândrești, Telenești

    D. Chirtoacă și C. Fusu au participat la inaugurarea monumentului în memoria victimelor regimului totalitar comunist din c. Mândrești, Telenești

    10.06.2014  
    În comuna Mândrești a fost inaugurat luni, 9 iunie 2014, monumentul în memoria victimelor deportărilor regimului totalitar comunist. La ceremonia de inaugurare au participat și Dorin Chirtoacă, Prim-viepreședintele Partidului Liberal, Primar General al mun.Chișinău , Corina Fusu, Deputat, vicepreședinte PL și Președinta Organizației Femeilor Liberale, Valerian Bejan, Vicepreședintele raionului Telenești, Președintele Organizației Teritoriale PL Telenești, Vasile Harghel, Prim- vicepreședintele raionului Telenești, mai mulți primari din raion și localnici. Acest monument face parte din proiectul “Un monument pentru fiecare sat”, care a fost lansat de Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, încă din perioada când exercita funcţia de Preşedinte Interimar al Republicii Moldova. Iar până în prezent, datorită Partidului Liberal au fost construite zeci de monumente în localitățile în care există victime ale regimului comunist.

    „Acum, locuitorii din Mândrești vor avea unde aprinde o lumânare şi depune flori pentru a-i comemora pe cei care au suferit din cauza regimului comunist” – a accentuat Valerian Bejan, Președintele Organizației Teritoriale PL Telenești, care este și Vicepreședinte de raion.

    „Partidul Liberal, succesor de drept și politic al Partidului Reformei, este singurul partid care reprezintă mișcarea de eliberare națională în Republica Moldova. Noi ne-am asumat misiunea grea de a lupta pentru identitatea națională, pentru adevăr istoric, pentru limbă, alfabet și luptăm consecvent pentru eliminarea consecințelor nefaste ale regimului comunist. Veșnică memorie eroilor care au avut de suferit pentru că-și iubeau neamul, limba, cultura și tradițiile!  Noi trebuie să avem grijă ca populaţia Republicii Moldova să cunoască adevarul,  iar  Partidul Liberal  este unul din puţinele formaţiuni politice care spun adevărul, care promovează valorile. Este o datorie a fiecătui cetățean ca să ne cunoaștem trecutul, pentru că fără trecut, nu există viitor. ” -  a menționat Corina Fusu.

    Corina Fusu  a  mai accentuat că Partidul Liberal și-a asumat lupta pentru adevăr istoric și a reușit în acești ani să construiască monumente î n memoria victimelor regimului comunist în zeci de localități din republică, monumentul din scuarul gării feroviare fiind chiar unul dintre cele mai frumoase și semnificative monumente din Europa. De asemenea,  datorită Partidului Liberal ziua de 28 iunie a fost declarată „Ziua Ocupației”, Limba română a fost declarată limbă de stat prin hotărârea Curții la sesizarea Deputaților PL, de 9 mai a fost sărbătorită Ziua Europei, Crăciunul poate fi sărbătorit oficial și pe stil nou ș.a. „Toate aceste rezultate demonstrează consecvența Partidului Liberal în lupta pentru Libertate și Adevăr. Este foarte important ca în fiecare loicalitate să existe un monument dedicat victimelor regimului totalitar comunist pentru ca oamenii să cunoască suferințele și chinurile pe care ni le-a adus politica ocupantă și imperialistă a Kremlinului”, a mai completat Corina Fusu.

     Dorin Chirtoacă a menționat că „Popoarele care se respectă îşi comemorează şi cinstesc înaintaşii şi eroii, iar popoarele ce nu se respectă - trăiesc în laşitate şi minciună. Vă îndemn să cinstim memoria tuturor care au plecat în lumea celor drepţi, acesta e puţinul pe care îl putem face astăzi pentru suferinţele îndurate de buneii şi părinţii noştri în acei ani! Fiecare cetățean trebuie să cunoască istoria tragică a poporului nostru, iar această misiune grea ne-am asumat-o noi, liberalii. Noi ne cunoaștem trecutul și vom continua să luptăm pentru adevărul istoric, pentru dreptatea acestui popor care a suferit prea mult și care merită să-și construiască un viitor european!”.

    Monumentul a fost sfințit de un sobor de preoți din com. Mândrești, s. Câșla și s. Zgărdești.
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    10 iunie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com