• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferința Organizației Teritoriale a PL sect. Buiucani, mun. Chişinău.

    Conferința Organizației Teritoriale a PL sect. Buiucani, mun. Chişinău.

    01.06.2014  
    La data de 1 iunie s-a desfășurat Conferința Teritorială  PL  Buiucani. La eveniment au fost invitați: Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal; Anatol Șalaru, Prim-vicepreședinte; Corina Fusu, Președinta OFL; Mihai Moldovanu, Vicepreședinte; Ion Apostol, Secretar General.
     Conferința a fost deliberativă, la care au participat 340 persoane. 
    Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele subiecte:
    - raportul de activitate a Președintei PL Buiucani, Veronica Herța;
    - raportul de activitate a Președintei OFL Buiucani, Valentina Ciobanu;
    - alegerea Președintelui PL Buiucani;
    - alegera Secretarului Coordonator;
    - alegerea Consiliului Teritorial PL Buiucani;
    - alegerea Comisiei de Cenzori;
    - alegerea Comisiei de Etică și Disciplină;
    - alegerea Delegaților la Congresul Partidului Liberal;
    - situața Social- Politică din Republica Moldova;
    - diverse.
    În raportul de activitate, doamna Veronica Herța a remarcat consolidarea echipei liberale în sectorul Buiucani, astfel încât organizația a devenit una puternică. Îmbucurător este faptul că la organizație aderă din ce în ce mai mulți oameni. Iar pentru perioada ce urmează doamna Președintă a subliniat că este important să lucrăm cu demnitate în dimenisiunea cursului european pentru a înregistra rezultatele dorite.
    În calitate de președinte a fost realeasă cu unanimitate de voturi Veronica Herța. În calitate de Secretar Coordonator a fost aleasă Eugenia Clapaniuc. A fost desemnat Consiliul Teritorial format din 33 de persoane. Au fost formate Comisia de Cenzor și Comisia de Etică și Disciplină.
    Într-un discurs, Anatol Șalaru a menționat că recent s-a împlint 1 an de când Partidul Liberal a fost scos de la guvernare și cetățnii au posibilitatea să facă diferanța cum era Alianța împreună cu PL și cum este actuala Coaliția fără liberali. Prim-Vicepreședintele PL a relatat cu lux de amănunte despre activitatea sa în diasporă: "Cetățenii din diasporă sunt indignați de acțiunile actualei cualiții, care au înstrăinat Aeroportul și Banca de Economii. Pentru PL, este important că am constituit Cluburi Liberale în mai multe orașe din Italia, Spania, Elveția, Franța, Anglia, urmează și alte țări. După discuțiile pe care le-am avut cu cetățenii plecați, am convingerea că ei vor vota PL. Un eveniment inedit a avut loc recent la Padova, Adunarea Moldovenilor din Italia, la care au fost prezenți mii de oameni. Toți au rămas încântați și mulți s-au arătat dispuși să activeze în partid. Un lucru este sigur, în toamnă liberalii vor reveni la guvernare, dar noi nu mai suntem cei de acum 4 ani de zile, suntem mult mai puternici și nu vom merge la compromisurile de altă data.  E timpul să ne gândim la oameni, la viitor, la ziua de mâine. Cetățenii așteaptă schimbări de la conducere, care la moment nu vin, dar care vor deveni palpabile după revenirea PL la conducere.”
    Cu un cuvânt de mulțumire pentru Organizația Teritorială PL Buiucani a venit și Preșdintele Mihai Ghimpu, subliniind că fără membrii devotați cauzei nu ar fi existat partidul: „Datorită viziunilor noastre am rezistat și astăzi avem un partid în creștere. Partidul Liberal reprezintă azi mișcarea de eliberare națională. Au crezut că avândul pe Iurie Roșca totul s-a sfârșit în republică. Dar noi avem neam, țară și ideal. Iată de ce Partidul Liberal va exista cât veți exista dumnevoastră. A trebuit să treacă 20 de ani să vină nepotului lui Gherghe Ghimpu, Dorin Chirtoacă să ridice un monument în memoria celor deportați, să treacă 20 de ani să vină un Președinte interimar să desecretizeze arhivele KGB-ului, să treacă 20 de ani pentru a avea un decret privind ziua de 28 iunie, zi a ocupației sovitice. Nici un popor nu există fără demnitatea sa națională și misiunea noastră este să ducem cu demnitate flacăra libertății si unității. De mai bine de 200 de ani am fost subjugați și învățați să trăim cu idea: capul plecat sabia nu taie. Iată de ce azi avem 22 de ani de la independență și tot suntem săraci și nenorociți. Mereu a fost că cel care se ridică din sânul poporului trebuie să ridice poporul, nu să îngenuncheze alături de el în fața  străinului. Numai un om și un popor cu demnitate are trecut, prezent și viitor. La fundamental Libertății si Unității noastre se pune acum piatră cu piatră pntru a zidi o casă europeană! O casa naționala. Noi am muncit mult și avem realizări, dar trebuie sa muncim si mai mult dacă ne dorim ca la toamnă  să avem rezultate bune pentru a veni și a schimba esential viața cetățenilor noștri.” 
    În final președintele a felicitat organizația și a droit tuturor succes pentru realizarea dezideratelor noastre.
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    1 iunie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com