• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferinţa municipală a OFL Chişinău a PL

    Conferinţa municipală a OFL Chişinău a PL

    30.05.2014  

    La 29 mai 2014 a avut loc Conferința  Organizției de Femei din Municipiul Chișinău. La eveniment au fost invitați Președintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu, Prim-Vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, Președinta OFL, Corina Fusu.

    Pe ordinea de zi au fost puse următoarele subiecte:
    -deschiderea Conferinței, dna Corina Fusu;
    - cuvânt de salut, Dorin Chirtoacă;
    - raport de activitate a structurilor OFL din Municipiul Chișinău;
    - alegerea Președintei OFL Municipiul Chișinău;
    - alegerea Vicepreședintelor, Biroului Permanent și Secretarul Coordonator;
    - diverse.

    În debutul conferinței, Dorin Chirtoacă a punctat câteva aspecte importante și a prezentat lista de realizări a echipei liberale: „Îmi propun să reușim să ne pregătim de o manieră relievantă de alegerile parlamentare și de cele locale, să construim în continuare partidul ca acesta să devină maxim funcțional. Noi trebuie să ne organizăm astfel incat mesajul nostru să ajungă la omul de rând. Noi avem cu ce să venim la oameni. De când PL-ul a câștigat capitala, s-au făcut multe. În primul rând am depășit falimentul Chișinăului. La capitolul infrastructură, în 7 ani s-a făcut mai mult de cât în ultimii 15. În 3 ani am adus 160 de troleibuze noi și încă continuăm asamblarea. În suburbii, am adus apeducte și canalizări la 100.000 de persoane. În plan național, am lucrat mult ca să aducem adevărul acasă. Și cel mai important, nu ne oprim aici. Partidul Liberal nu luptă pentru putere, noi luptăm pentru democrație și românism.”

    În rapoartele de activitate a doamnelor președinte Veronica Buzu, Valentina Ciobanu, Viorica Marina, Liuba Boșcaneanu, Eugenia Iurco, femeile au demonstrat că munca depusă a dat rezultate, organizațiile conduse de dumnealor fiind cele care sunt cu adevărate preocupate de viața socială, economică și politică. Noi avem ce spune, fiindcă prin experiența acumulată  participând la diverse activități de perfecționare, femeile liberale din municipiu au comunicat cu personalități marcante din țară și din străinătate. Cel mai important, femeile sunt cele care rămân mereu alături de valorile liberale, de oameni, copiii din familiile vulnerabile și persoanele aflate în dificultate.

    În calitate de președintă cu unanimitate de voturi a fost aleasă Eugenia Iurco, iar vicepreședite: Veronica Buzu, Valentina Ciobanu, Viorica Marina, Boșcaneanu Liuba. Biroul Permanent a fost format din 17 persoane. În calitate de secretar coordonator a fost desemnată Silvia Savca.

    În final, Președintele PL, Mihai Ghimpu a avut de subliniat mai multe puncte, începând de la precizarea că conferința organizată de femile din municipiul Chișinău este baza unui început frumos:
    ”Eu, ca și voi doresc Schimbarea până la capăt. Însă, Schimbarea până la capăt, nu înseamnă doar elucidarea problemelor naționale,  în această dimensiune noi lucrăm și avem deja rezultate. Schimbarea până la capăt înseamnă viață pentru oameni și nu pentru cei care guvernează. Am obosit să văd guvernanți bogați și cetățeni săraci. Dar trebuie să fie clar că această schimbare pe care ne-o dorim nu este posibilă fără conștientizare, organizare și responsabilitate. Pericolul revenirii comuniștilor la putere este mare, iată de ce avem nevoie de o Organizație a Femeilor Liberale puternică  ca împreuna cu întreg partidul și diaspora să păstrăm și să dezvoltăm vectorul european pe care ni-l dorim cu toții. Nu este nici un popor care a suferit atât de mult ca poporul nostru: ocupație, deportări, foamete organizată, sărăcie. Și după mai bine de 20 de ani de democrație, oamenii continuă să fie umiliți și să trăiască în sărăcie. Iată de ce e de datoria noastră să nu permitem celor care au compromis democrația să ajungă la conducerea statului.”

    Președintele a mulțumit doamnelor pentru susținerea în cadrul partidului, sublinind că ele sunt o componentă de valoare în echipa liberală. De asemnea, a felicitat organizația, Președinta Eugenia Iurco, Vicepreședintele, Secretara Coordonator și membrele Biroului Permanent cu funcțiile încredințate și le-a dorit tuturor doamnelor succes având mare încredere că împreună vor reuși să ducă Schimbarea până la capăt - Liberatate, Dreptate, Adevăr și Bunăstare!

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    30 mai 2014

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com