• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferința Organizației Teritoriale PL Căușeni

    Conferința Organizației Teritoriale PL Căușeni

    25.05.2014  
    La 25 mai 2014 a avut loc Conferința Organizației Teritoriale PL Căușeni. La eveniment au participat, în calitate de invitați, Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal și Ion Apostol, Secretarul General al PL. Conferința a fost deliberativă și a debutat cu intonarea imnului partidului "Libertate - floare a speranței".


    Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele subiecte:
    - raportul Președintelui Organizației Teritoriale PL Căușeni, Iurie Turtureanu;
    -alegerea președintelui Organizației;
    - alegerea secretarului;
    - alegerea vicepreședinților;
    - alegerea Comisieie de Etică și Disciplină;
    - alegerea Comisiei de Cenzori;
    - delegarea participanților la Congresul PL;
    - discursul Președintelui Mihai Ghimpu.


    Raportul Președintelui Organizației Căușeni a inclus o vastă listă de succese. În special, Domnul Iurie Turtureanu a mulțumit tinerilor care au aderat recent la organizație și a subliniat că Organizația Teritorială PL Căușeni a susținut și a fost prezentă la toate evenimentele organizate și a marcat în teritoriu toate evenimentele importante. Din 24 de sate, în 21 au fost formate echipe.

    La OT PL Căușeni au aderat membrii Partidului Acțiunea Democarată, în frunte cu Președintele Serghiu Cătănoi. În discursul său, dl Cătănoi s-a arătat dispus să lucreze alături de echipa liberală pentru ca în toamna anului să înregistreze un rezultat bun la alegerile parlamentare și la cele locale.

    Domnul Nicolae Andrieș, vicepreședintele OT PL Căușeni, în luarea sa de cuvât, s-a arătat mulțumit de activitatea Organizației și deși au întâmpinat multe dificultăți, au avut destulă răbdare și inteligență pentru ca să ducă ideile liberale în masă, lucru care a generat un flux de aderări în rândul tinerilor.

    Alocuțiuni au mai avut: Grigore Oxanii, Sergiu Rusu,  Igor Vozian, Adrian Iosif,  Deputat în primul Parlament, Ana Paius, consilierul orașului Căușeni,  Ecaterina Râșcani, consilier local Căinari și Svetlana Savcenco, președinta OFL din raionul Căușeni, care s-au arătat mulțumiți de activitatea organizației.

    În calitate de Președinte a fost reales Iurie Turtureanu, Prim-vicepreședinte - Coadă Anatol,  vicepresedinți: Catanoi Sergiu, Adrian Iosif  Nicolae Andrieș, secretar coordonator - Sergiu Rusu. Biroul Permanent a fost suplinit cu 9 membri.



    În discursul său, Președintele Mihai Ghimpu a mulțumit membrilor pentru fidelitate, încredere și i-a felicitat pe toți cei care au fost votați în funcțiile de conducere. Având în vedere situația dificilă din Republica Moldova, a menționat: „Rusia, atât cea țaristă, cât și cea comunistă, a dorit sa distrugă tot ceea ce am avut mai scump - identitatea și limba noastră română. În biserici, pe timpul Rusiei țariste, slujbele se țineu în limba rusă. În timpul foametei, după ocupația din 1940, mamele își mâncau copii, au fost peste 300 de mii de morți în timpul foametei, sute de mii deportați în Siberia și împuscați fie acasă, fie în gulagurile sovietice. Niciodată ocupantul nu ne-a dorit binele, mereu a încercat să ne nimicească. Rușii nu ne-au fericit 200 de ani, nu o vor face nici mai departe! Drumul nostru este numai spre Europa. Noi am fi putut să venim la oameni și să îi mințim pentru a le face pe plac, dar noi liberalii, nu folosim oamenii, noi am promovat mereu adevărul. Trebuie să înțelegeți și să le explicați și oamenilor, dacă moare PL-ul, în timpul apropiat nu mai are R. Moldova un partid național. O sa rămână doar partidele oligarhilor, corupților, strainilor și atât. Iată de ce în primăvara anului trecut au vrut să distrugă Partidul Liberal, pentru că PL luptă pentru adevăr, pentru cauză, pentru neam. Rezultatele în favoarea PL-ului depind nu numai de mine, de Dorin Chirtoacă sau de Anatol Șalaru, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Gheorghe Brega, Mihai Moldovanu, Ion Apostol, ci de fiecare din noi, muncind, luptând și promovând ideile PL”.

    Presedintele a dorit succes Organizației și a declarat că așteaptă rezultate mult mai bune de la aceasta.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    25 mai 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com