• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La Leova, Cantemir, Drochia, Ocnița, Ștefan Vodă și Briceni au avut loc Conferințele Teritoriale

    La Leova, Cantemir, Drochia, Ocnița, Ștefan Vodă și Briceni au avut loc Conferințele Teritoriale

    07.04.2014  
    În această perioadă Organizațiile Teritoriale ale Partidului Liberal desfășoară Conferințele Teritoriale. Astfel, la Leova, Cantemir, Ocnița,  Drochia, Ștefan Vodă și Briceni, au avut loc Conferințele, la care au participat reprezentanți din Conducerea Partidului.


    Conferința Organizației Teritoriale PL Leova, 6 aprilie 2014


    Conferința Teritorială a Organizației PL din Leova și-a desfășurat lucrările duminică, 6 aprilie 2014, cu participarea Președintelui PL, Mihai Ghimpu.

    După ce a fost audiat raportul de activitate al Organizației, delegații Conferinței au discutat mai multe chestiuni organizatorice și au atras atenția asupra problemelor cetățenilor din localitățile r. Leova.

    Conferința a ales conducerea Organizației, astfel, în calitate de Președinte al Organizației Teritoriale PL Leova a fost ales Igor Jugănaru, în funcția de vicepreședinți ai Organizației au fost aleși: Oleg Siminiuc, Maria Mateiciuc și Ion Chele, iar în funcția de secretar coordonator a fost ales Valeriu Mercușev.
    De asemenea, Conferința a ales membrii Comisiei de Cenzori și a stabilit componența nominală, conform statutului, a Consiliului Teritorial al Organizației și a delegat participanții la Congresul Partidului.

    Mihai Ghimpu a informat delegații despre ultimele evenimente politice interne și externe, situația socială din republică, activitatea partidului și activitatea parlamentară a Deputaților PL. Parcurgerea cu succes a drumului european a fost un alt subiect important tratat de către Președintele PL, referindu-se și la rolul important al Partidului Liberal în salvarea vectorului european.
    Participanții la Conferință au adresat mai multe întrebări Președintelui cu referire la probleme sociale, evenimente și decizii politice, acțiunile Coaliției care nemulțumesc cetățenii, liberalizarea regimului de vize și semnarea Acordului de Asociere, situația din Ucraina, problema transnistreană ș.a.
    În discursul pe care l-a avut, Mihai Ghimpu a vorbit și despre rezultatele ultimelor ultimelor sondaje ale opiniei publice, efectuate în Republica Moldova la începutul anului 2014, care indică o creştere stabilă a încrederii populaţiei în Partidul Liberal şi în liderii PL - Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă.



    Conferința Organizației Teritoriale PL Cantemir, 6 aprilie 2014


    Conferința Organizației Teritoriale PL Cantemir a avut loc duminică, 6 aprilie 2014, și l-a avut în calitate de invitat pe Mihai Ghimpu, Deputat, Președintele PL.
    Delegaților Conferinței le-a fost prezentat raportul de activitate al Organizației de către Victor Culicovschi, Președintele OT PL Cantemir, iar ulterior, au fost puse în discuție mai multe subiecte ce țin de organizarea internă, planificarea activităților pentru următoarea perioadă și situația din cadrul Organizațiilor Primare din r. Cantemir.
    Conferința a ales conducerea Organizației, astfel, Victor Culicovschi a fost ales Președinte al Organizației Teritoriale PL Cantemir, vicepreședinți au fost aleși Andrei Doina, Mihail Luchiță și Nicolae Șișianu, iar în funcția de secretar coordonator al Organizației a fost ales Valeriu Cipileaga. De asemenea, delegații au ales membrii Comisiei de Cenzori și ai Comisiei de Etică și Disciplină, a fost stabilită componența nominală, conform statutului, a Consiliului Teritorial și au fost aleși delegații la Congres.

    Președintele PL a informat delegații Conferinței despre situația la zi din politică și a abordat problemele sociale precum – lipsa locurilor de muncă, salarii/pensii/burse mici în timp ce prețurile continuă să crească etc. Domnia Sa a făcut o trecere în revistă a ultimelor evenimente politice și a accentuat importanța anului 2014 pentru R. Moldova – anul când va fi semnat Acordul de Asociere cu UE și anul alegerilor parlamentare de rezultatul cărora depinde viitorul european al republicii.

    Mihai Ghimpu a menționat că, în pofida greutăților și a problemelor, cetățenii trebuie să asigure continuitatea guvernării democratice pentru ca vectorul european al republicii să nu fie oprit, iar misiunea de a salva acest curs european îi revine PL-ului, întrucât actuala Coaliție continuă să compromită democrația și să dezamăgească încrederea cetățenilor, profitând de putere ca să-și realizeze interesele proprii.

    Spre sfârșit, Președintele PL a adus mulțumiri membrilor PL din Cantemir și conducerii Organizației pentru efortul depus și pentru faptul că luptă pentru Libertate, Dreptate, Adevăr și Bunăstare.



    Conferința Organizației Teritoriale PL Drochia, 6 aprilie 2014


    La Conferință au participat, în calitate de invitați, Gheorghe Brega, Deputat, Victor Rusanovschi, Vicepreședinte PL, Președintele Organizației Teritoriale PL Edineț și Ion Apostol, Secretarul General al Partidului.

    Violeta Roșca, Președinta Organizației, a prezentat raportul de activitate al filialei PL Drochia, care, ulterior, a fost supus dezbaterilor.
    Conferința a ales conducerea Organizației, astfel, în calitate de Președinte al Organizației Teritoriale PL Drochia a fost realeasă Violeta Roșca. Vicepreședinți – Tatiana Șalota(din oficiu, Președinta OFL), Parascovia Surlari, Vitalii Obada și Gheorghe Chistruga. De asemenea, au fost aleși membrii Biroului Permanent, membrii Comisiei de Cenzori și ai Comisiei de Etică și Disciplină și au fost delegați participanții la Congresul Partidului. Conferința a împuternicit Consiliul Teritorial să aleagă secretarul Coordonator al Organizației.

    Gheorghe Brega a prezentat situația socială și politică din Republică și a răspuns la întrebările delegaților în legătură cu activitatea parlamentară a Partidului Liberal, dar și neconstituționalitățile pe care deputații PL le-au sesizat la Curtea Constituțională.



    Conferința Organizației Teritoriale PL Ocnița, 30 martie 2014

    Duminică, 30 martie 2014, Organizația Teritorială PL Ocnița a convocat Conferința Teritorială la care a participat, în calitate de invitat, Ion Apostol, Secretar General al Partidului Liberal.
    În raportul de activitate al Organizației, Anatolie Plamadeală a enumerat realizările Partidului Liberal în r-nul Ocnița, activitățile Organizației și reușitele acesteia, menționând și acțiunile de caritate la grădinița și școala din s. Sauca și la școala specială din s. Grinăuți.

    Ulterior, raportul a fost supus dezbaterilor, iar participanții au discutat o serie de probleme din localitățile r. Ocnița și au înaintat mai multe propuneri de dezvoltare a Organizației și implicare activă în soluționarea acestor probleme. Delegații au accentuat că activitatea PL este apreciată de locuitorii din r. Ocnița și au precizat că cetățenii își doresc ca să le fie apărate interesele, iar acest lucru îl face doar PL. Alocuțiuni în acest sens au avut  – Arcadie Călăraș, Leonid Focșa, Liubovi Ixari, Alexandru Reșetnic, Valentina Chișca, Eugenia Vlad și Mihai Bularga.

    În continuare, Conferința l-a ales pe Denis Rotari în calitate de Vicepreședinte al Organizației, iar Marin Baltag a fost ales în calitate de secretar coordonator. Totodată, Conferința a adoptat o nouă componență numerică și nominală a Consiliului Teritorial al Organizației și a delegat participanții la Congresul PL, care va avea loc la 25 mai a.c.
    Ion Apostol, Secretar General al PL, a prezentat o informație succintă despre situația socială și politică din republică, activitatea Partidului Liberal și succesele acestuia, a reiterat politica partidului, accentuând obiectivul principal al acestuia- integrarea RM în UE.



    Conferința Organizației Teritoriale PL Ștefan Vodă, 23 martie 2014


    La 23 martie 2014, Organizația Teritorială PL Ștefan Vodă a convocat Conferința Teritorială.

    La lucrările Conferinței Teritoriale Ștefan Vodă a participat și Valeriu Munteanu, Vicepreședinte PL, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

    În prezentarea raportului, Anatol Cârnu, Președintele filialei, a  expus delegaților de la Conferință a analiză minuțioasă despre activitatea Organizației în perioada 2012-2013. Printre cele enumerate, menționăm: sădirea a cca 250 de copăcei în parcul din or. Ștefan Vodă(la 22 martie a.c.); promovarea valorilor liberale și europene prin diferite activități și marcarea evenimentelor de importanță istorică pentru R. Moldova; acțiuni de caritate etc.

    Raportul a fost supus dezbaterilor, iar delegații au înaintat propuneri pentru a îmbunătăți activitatea Organizației și pentru a informa locuitorii r-nului Ștefan Vodă despre activitatea Partidului Liberal.

    În continuare, Conferința a ales conducerea Organizației:
    -    În calitate de Președinte al OT Ștefan Vodă a fost reales Anatol Cârnu;
    -    Vicepreședinți - Aurel Bezede și Vitalie Vacaru;
    -    Secretar coordonator - Stela Lazarev.
    De asemenea, delegații Conferinței au ales componența Comisiilor de Cenzori și de Etică și Disciplină. Și au fost delegați participanții la Congresul Partidului, care va avea loc pe data de 25 mai 2014.

    Ulterior, Valeriu Munteanu, Vicepreședinte PL, Deputat în Parlamentul RM, a făcut a analiză amplă a situație sociale și politice din Republică a răspuns la întrebările participanților la Conferință. Deputatul PL a vorbit despre activitatea parlamentară a Partidului Liberal, sesizările depuse la Curtea Constituțională și hotărârile Curții, situația din Ucraina și declarația adoptată de PL cu privire la agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Totodată, Valeriu Munteanu a abordat și problemele cu care se confruntă cetățenii R. Moldova, vorbind și despre  neconstituționalitățile permise sau realizate de către Coaliția de guvernare.



    Conferința Organizației Teritoriale PL Briceni, 22 martie 2014


    Sâmbătă, 22 martie 2014, a avut loc Conferința Teritorială a Organizației Teritoriale PL Briceni la care au participat și Deputatul Gheorghe Brega și Corina Fusu, Vicepreședintă a PL, Președinta Organizației Femeilor Liberale.

    După audierea raportului de activitate al Organizației, prezentat de către Gheorghe Bordei, Președintele filialei, delegații au pus în dezbatere mai multe probleme cu care se confruntă cetățenii, dar și chestiuni organizatorice. Cuvântări în acest sens au avut - Valeriu Statnii, Mihail Carp, Valerii Samohvalov și Vasile Ciobanu.

    Conferința a ales conducerea Organizației:
    -    Președinte al Organizației a fost ales Ion Jocot;
    -    Vicepreședinți: Aurel Pavliuc, Alexei Cristidul, Vasile Codrean, Oleg Burdujan, Petru   Zosim, Nina Jocot și Valerii Samohvalov
    Totodată, au fost aleși membrii Comisiei de Cenzori (Mihail Rusnac, Ion Dodu și Victor Ciutac ) și membrii Comisiei de Etică și Disciplină (Statnii Valeriu, Carp Mihail, Ciobanu Vasile). Conferința a delegat participanții la Congresul Partidului.

    La sfârșitul Conferinței, Deputații PL Gheorghe Brega și Corina Fusu au informat delegații despre ultimele evenimente de pe arena politică din R. Moldova, activitățile organizate de către Partidul Liberal, situația socială și politică din republică, activitatea parlamentară a Partidului și sesizările depuse la Curtea Constituțională. De asemenea, Deputații PL au vorbit și despre situația creată în Ucraina în urma agresiunii militare a Federației Ruse și declarația pe care a adoptat-o Partidul în acest sens.



    Delegații Conferințelor au condamnat trădarea și au apreciat faptul că nici o Organizație Teritorială a Partidului Liberal nu a trecut de partea lor.
    Membrilor noi ai Partidului le-au fost înmânate, în cadrul Conferințelor Teritoriale, legitimații.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    7 aprilie 2014




Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com