• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferințele Organizațiilor Teritoriale PL sect. Râșcani și Rezina

    Conferințele Organizațiilor Teritoriale PL sect. Râșcani și Rezina

    06.04.2014  
    La data de 5 aprilie 2014,  Organizațiile Teritoriale ale Partidului Liberal Rezina și sect. Râșcani din Municipiul Chișinău au convocat Conferințele Teritoriale.
    Ordinea de zi a Conferințelor a inclus:
    -     Prezentarea raportului de activitate al Organizației de către Președintele acesteia;
    -    Alegerea conducerii Organizației;
    -    Desemnarea delegaților la Congresul Partidului;
    -    Situația socială și politică din R. Moldova.


    Conferința Organizației Teritoriale PL Rezina


    În prezentarea raportului de activitate al Organizației, Victor Lupașcu, Președintele filialei PL Rezina, a făcut o analiză a rezultatelor obținute de către Organizația PL din Rezina și a enumerat realizările și activitățile pe care le-a organizat sau s-a implicat filiala. Totodată, Victor Lupașcu a precizat prioritățile  pentru acest an și a reiterat principalele obiective ale Partidului, mulțumind conducerii PL pentru ajutorul și susținerea acordată Organizației, dar și membrilor acesteia.  Președintele a vorbit și despre activitatea consilierilor locali și orășănești.

    Ulterior, raportul de activitate a fost supus dezbaterilor, iar participanții au înaintat propuneri pentru activitățile preconizate pentru acest an.

    În continuare, Președinte al Organizației Teritoriale PL Rezina a fost reales Victor Lupașcu, Vicepreședinți – Mihai Grosu și Dan Florea, iar secretar coordonator – Gheorghe Clapaniuc. Conferința a ales membrii Biroul Permanent în următoarea componență: Victor Lupașcu, Dan Florea, Gheorghe Clapaniuc Alexandru, Visnevschi, Angela Ursachi, Ghenadie Lefter, Vica Pazuratii, Ion Perciun Mihai, Grosu și Daniela Vladimir. De asemenea, au fost aleși membrii Comisiei de Cenzori și ai Comisiei de Etică și Disciplină. Conferința a delegat participanții la Congresul PL din mai 2014.

    Mihai Ghimpu a informat participanții despre situația social-politică din republică, ultimele evenimente politice interne și externe, decizia Parlamentului UE prin care a fost liberalizat regimul de vize pentru R. Moldova, dar și despre campania electorală și importanța acesteia în anul curent. Totodată, Președintele PL a reiterat rolul Partidului Liberal în inițierea și continuarea cursului european al republicii – „Trebuie să elucidăm un aspect: datorită victoriei lui Dorin Chirtoacă la alegerile din 2007 în lupta cu PCRM, putem vorbi acum despre democrație, vector european, datorită mucii noastre a apărut AIE-1 și AIE-2. E de datoria noastră  să le explicăm oamenilor să vină la votare, să voteze, să nu stea acasă, chiar dacă sunt nemulțumiți, pentru că o eventuală revenire a comuniștilor la guvernare ar agrava și mai mult situația în care se află R. Moldova și ar putea întrerupe cursul european al acesteia. Oamenii trebuie să înțeleagă diferența dintre noi, liberalii,  și actuala guvernare”.

    Președintele PL a mulțumit membrilor pentru implicare  și le-a urat succes celor care au fost aleși în funcții.



    Conferința Organizației Teritoriale din sectorul  Râșcani, municipiul Chișinău

    La conferință au participat, în calitate de invitați,  Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, și Dorin Chirtoacă,  Prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Primar General în Municipiul Chișinău.

    În urma audierii raportului de activitate al Organizației, care a fost prezentat de către Președintele Iurie Dârda, participanții Conferinței au purces la alegerea conducerii organizației. Astfel, în calitate de președinte a fost reales Iurie Dârda, Prim-vicepreședinte al Organizației Teritoriale PL sect. Râșcani - Vadim Brânzaniuc, iar în calitate de Secretar coordonator -  Nicolae Balaur.

    Conferința a ales membrii Biroului Permanent în următoarea componență: Iurie Dârda,  Vadim  Brânzaniuc, Neofit Josan, Mariana Lungu, Igor Pântea, Igor Munteanu, Oleg Guțu, Vladimir Brașovschi , Tatiana Gutium, Roman Slobozean , Adriana Popov, Iurie Bacal, Pavel Taran, Viorica Marina, Nicolae Balaur, Victor Calancea, Adelina Popescu, Ion Vlad, Sandu Alina și Ștefan Tiron.

    Cu un cuvânt de salut, dar și cu o caracterizarea generală a situației sociale și politice din republică a venit Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL, Primar General al mun. Chișinău, care a felicitat conducerea Organizației Teritoriale din sectorul Râșcani și a mulțumit D-lui Iurie Dârda pentru munca depusă la consolidarea echipei. Primarul a remarcat: „Noi avem o responsabilitate foarte mare acum, venind după 7 ani de activitate la Primăria mun. Chișinău. Ne va fi dificil, dar nu imposibil. Avem ce le spune oamenilor,  iar ceea ce le-am promis oamenilor în mare parte am realizat, nu au rămas vorbe în vânt.  Dacă înainte lupta pentru putere și administrație în Chișinău era axată pe lupta anticomunistă, acum acest lucru este depășit. Prezența noastră în administrația de la Chișinău nu este privită cu ochi buni. Dacă la următoarele alegeri ar fi o competiție democratică, la care să învingă cel mai bun, aș fi fericit, însă, am înregistrat o accentuată degradare a clasei politice, și aceasta o spun nu doar eu, dar și colegii mei. În politică au fost înlocuiți specialiștii de cândva cu oameni ce nu au măsură și abuză de influența pe care o capătă. Vă spun acestea pentru că ne așteaptă o luptă grea. Noi nu trebuie să admitem să vină comuniștii la putere, pentru că aceasta ar însemna să pierdem cursul european, dar nu trebuie să admitem nici să vină din cei care nu au măsură și bun simț, ei paralizează  activitatea administrativă, permit înflorirea corupției și distrugerea statului din interior. Totodată, este important și noi să devenim mai buni, să fim mai puternici”.

     Dorin Chirtoacă a ținut să accentueze: „Important este să ne păstrăm drumul european pe care ni l-am asumat și pentru care vom continua să luptăm. Să mergem cu capul sus și să lucrăm pentru a înregistra rezultatele pe care le dorim cu toții”.  

    Mihai Ghimpu a prezentat o scurtă analiză a situației social-politice din republică liberalizarea regimului de vize, semnarea Acordului de Asociere, situația politică creată în Ucraina în urma agresiunii militare a Federației Ruse și activitatea parlamentară a Deputaților PL, dar și a Coaliției de guvernare.
    Președintele PL a informat delegații Conferinței despre ultimele sondaje care cornfirmă că PL este în permanentă creștere, atingând astăzi, într-o situație de blocaj politic și informațional, circa 13 %. „Dragi colegi, în ultima perioadă cu toții am remarcat o susținere mai mare din partea cetățenilor, fapt confirmat prin aderarea multor membri noi la Partid. Avem un potențial mare și trebuie să-l valorificăm! Suntem susținuți, trebuie să muncim și să luptăm pentru apărarea intereselor cetățenilor  și salvarea cursului european” – a conchis Mihai Ghimpu.

    După desfășurarea lucrărilor Conferințelor, Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă au înmânat legitimații noilor membri ai Partidului.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    6 aprilie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com