• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conducerea PL a avut o întrevedere cu consilierii lui Traian Băsescu, Președintele României

    Conducerea PL a avut o întrevedere cu consilierii lui Traian Băsescu, Președintele României

    02.04.2014  
    Conducerea Partidului Liberal a avut astăzi, 2 aprilie 2014, o întrevedere cu consilierii Președintelui României, Traian Băsescu - Cristian Diaconescu, Consilier prezidenţial, Şeful Cancelariei prezidenţiale, Iulian Chifu, Consilier prezidenţial, Departamentul Afaceri Strategice şi Securitate Internaţională și Cristian Hrițuc, Consilier de Stat, Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.

    La întrevedere, din partea PL au participat: Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, Corina Fusu, Valeriu Munteanu, Mihai Moldovanu, Lilian Carp – Vicepreședinți PL și Deputatul Gheorghe Brega.

    În cadrul întrevederii au fost abordate o serie de chestiuni legate de situația creată în Ucraina în urma agresiunii militare a Federației Ruse, situația socială și politică din R. Moldova, continuarea parcursului european;semnarea Acordului de Asociere cu UE, reformele implementate la nivel naţional în conformitate cu angajamentele asumate faţă de partenerii de dezvoltare, precum şi lupta cu corupţia în instituţiile de stat.

    „Noi, liberalii, avem datoria  să menținem cursul european, încercăm să facem dreptate și să impiedicăm încălcările și răfuielile politice cu membrii noștri pe care le fac cei din Coaliție. Cum să mergem înainte în acest fel? PL nu a tolerat și nici nu va tolera minciuna și corupția! Nu vrem să fim complici la aceste fărădelegi!” – a precizat Mihai Ghimpu.

    Președintele PL a accentuat că așa-numitele argumente susținute de cei care au trădat PL-ul că ar fi salvat cursul european sunt aberații, scopul fiind cu totul altul – cel de a prelua Partidul Liebral - „Afirmațiile celor care au trădat PL-ul și au format un partid mort din fașă că au salvat cursul european al R. Moldova sunt minciuni și povești! Scopul lor a fost să preia Partidul Liberal, și întrucât nu au reușit – au format un alt partid și au furat Fracțiunea PL. Cursul european a fost și rămâne a fi obiectivul principal al Partidului Liberal și noi suntem cei care am luptat pentru el și continuăm să luptăm. Dacă V. Filat ar fi fost Prim-ministru, democrația și încrederea cetățenilor în Guvernarea democratică ar fi fost compromisă total, iar R. Moldova ar fi pierdut cursul european la următoarele alegeri, căci comuniștilor le era convenabil ca Filat să rămână în funcția de Prim-ministru”.

    Consilierii Președintelui Băsescu au menționat că România va susține în continuare parcursul european al Republicii Moldova și va continua să fie partenerul strategic al acesteia.

    La eveniment a participat și E.S. dl Marius Lazurca, Ambasadorul României în RM.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    2 aprilie 2014

     
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com