• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferințele Organizațiilor Teritoriale PL Cimișlia și Edineț

    Conferințele Organizațiilor Teritoriale PL Cimișlia și Edineț

    29.03.2014  
    Sâmbătă (22 martie 2014) și duminică (23 martie 2014) au avut loc Conferințele Organizațiilor Teritoriale PL Edineț și, respectiv, Cimișlia.


    Conferințele au fost deliberative și au avut următoarea ordine de zi:
    -    Prezentarea raportului de activitate de către Președintele Organizației ;
    -    Alegerea conducerii Organizației ;
    -    Delegarea participanților la Congresul Partidului ;
    -    Despre situația socială și politică din repulică.



    Conferința Organizației Teritoriale PL Edineț, 22 martie 2014

    În calitate de oaspeți au fost prezenți :  Corina Fusu, Deputat, Președinta Organizației Femeilor Liberale, Vicepreședintă a PL, Gheorghe Brega, Deputat și Iurie Topala, Reprezentantul Partidului Liberal în teritoriu.

    Victor Rusanovschi, Vicepreședinte al PL, Președintele Organizației Teritoriale PL Edineț a enumerat, în raportul de activitate, principalele realizări ale filialei, accentuând instalarea a 4 plăci comemorative, realizate din granit cu barelief, celor patru oameni ilustri - Pan Halippa(la Edineț), Ion Buzdugan(la Brânzeni),Vasile Stroescu(la Trinca) - membri ai Sfatului Țării, și lui Vladimir Rusanovschi(în s. Ruseni, Edineț), fost comandant al detașamentului de pe lângă Sfatul Țării.


    Conferința Teritorială a ales conducerea Organizației, astfel, în calitate de Președinte al filialei a fost reales, în unanimitate, Victor Rusanovschi. În funcția de vicepreședinți ai Organizației Teritoriale PL Edineț au fost aleși:  Vasile Rusu, Victor Cojocaru, Vasile Similovici și Diana Scutari, iar secretar coordonator al filialei a fost aleasă Maria Croitor.
    Conferința a ales membrii Comisiei de Cenzori și ai Comisiei de Etică și Disciplină și a delegat participanții la Congresul Partidului.

    Corina Fusu a mulțumit delegaților Conferinței pentru încredere și participare activă și a precizat că  PL trebuie să salveze încrederea oamenilor în democrație și valori democratice – „cetățenii sunt dezamăgiți, iată de ce trebuie să muncim pentru a-i convinge că nu este totul pierdut, că mai sunt oameni cinstiți și corecți care luptă pentru binele cetățenilor și pentru realizarea idealului național, iar acești oameni sunt în echipa Partidului Liberal”.

     Gheorghe Brega, Deputat în Parlamentul RM, a informat participanții Conferinței despre situația socială și politică din Republica Moldova și a făcut o trecere în revistă a activităților deputaților PL în Parlament – „Precum ați remarcat, deputații PL luptă pentru dreptate și respectarea legii. Prin sesizările depuse la CC am salvat în bugetul de stat milioane de lei și vom continua să luptăm pentru apărarea intereselor cetățenilor”. Dl Brega a vorbit și despre situația din Ucraina și despre parcurgerea drumului european de către R. Moldova.
     


    Conferința Organizației Teritoriale PL Cimișlia, 23 martie 2014

        
      Duminică, 23 martie 2014, la Cimişlia, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale, la care au  participat, în calitate de invitați,  Munteanu Valeriu, Vicepreşedinte al Partidului Liberal, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova și Roibu Mihai, coordonator din partea Biroului Politic al PL.
           Preşedintele OT Cimişlia, Bulat Vasile, a prezentat un amplu raport al activităţii Oranizaţiei Teritoriale,  accentuând principalele realizări ale filialei, printre care: Reconstituirea organizaţiilor locale, constituirea OTL  şi OFL, organizarea şi desfăşurarea mai multor acţiuni caritabile etc.
             În continuare, Raportul a fost supus dezbaterii. În luările de cuvânt, Preşedinţii Organizaţiilor Primare – I. Coptu(s. Selemet), S. Balan(s. Cenac), și alți delegați şi-au exprimat  convingerea că atât conducerea Organizației Teritoriale, cât şi cea a Partidului  vor întreprinde acţiuni de informare corectă a populaţiei despre acţiunile de pe arena  politică din republică, precum şi promovarea în continuare a valorilor liberale și europene.  „Schimbările  le putem face doar  toţi împreună, şi fiecare din noi, prin acţiuni concrete și cu verticalitate,  poate aduce schimbarea în bine în localităţile noastre, în raion  şi în întreaga republică”, a precizat Vasile Bulat, Președintele Organizației.

    În urma deliberărilor, Conferința a ales:
    -În calitate de Preşedinte al Organizației – Vasile Bulat;
    - Vicepreşedinţi – Sergiu Suhan, Tudor Cătălin Florică, Iurie Gurin, Nicolae Ciobanu şi Iulia Fedorenco (din oficiu, Preşedinte OFL);
    - Secretar- coordonator – Maria Barbă.

    Deasemenea, Conferinţa a ales membrii Biroului Permanent şi ai Consiliului Teritorial al Organizaţiei, Comisia de Cenzori și Comisia de Etică şi Disciplină.
    Totodată, Conferinţa a împuternicit Biroul Permanent  de a aproba lista delegaţilor la Congresul Partidului din 25 mai 2014.

    În alocuţiunea sa, Valeriu Munteanu, vicepreşedinte al Partidului, s-a referit la situaţia  socială politică  din Republica Moldova și a răspuns la întrebările  participanţilor la  Conferinţă.


    Delegații Conferințelor au susținut Declarația Partidului Liberal cu privire la agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei și au precizat că vor lupta pentru obiectivul principal al Partidului Liberal, dar și al R. Moldova – Integrarea în Uniunea Europeană.


    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    29 martie 2014
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com