• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal a participat la Forumul Public: “Parteneriat pentru o Moldovă Incluzivă și Prosperă: Femeile Contează!”

    Partidul Liberal a participat la Forumul Public: “Parteneriat pentru o Moldovă Incluzivă și Prosperă: Femeile Contează!”

    29.03.2014  
    Luni, 24 martie 2014, Partidul Liberal a participat la Forumul Public: “Parteneriat pentru o Moldovă Incluzivă și Prosperă: Femeile Contează!”
    În cadrul forumului reprezentanții partidului au discutat cu 8 grupuri de femei: Femei și fete rome; Femei în etate; Femei – victime ale violenței în familie; Femei afectate și infectate HIV; Femei migrante; Femei cu abilități speciale; Femei în liderism și grupul Societății civile. În cadrul acestor dialoguri au fost expuse problemele și situația de ansamblu a fiecărui grup, s-a discutat  despre cadrul legislativ în vigoare și necesitatea modificării acestuia în funcție de necesitățile specifice și propunerile fiecărui grup, partidul identificând posibile soluții. De asemenea, s-a discutat despre elaborarea politicilor publice și modificării legilor din perspectiva egalității de gen și nediscriminării.

    În urma discuțiilor, echipa partidului prezentă la eveniment a avut o sesiune de lucru asupra problemelor identificate în scopul identificării acțiunilor prioritare și asumării unor angajamente, care vor fi incluse pe agenda politică.

    Partidul Liberal și-a asumat următoarele priorități:
    1.    Modificarea cadrului legal cu privire la violența împotriva femeilor și violența domestică, în scopul prevenirii și combaterii fenomenului. Promovarea inițierii neîntârziate a negocierilor în vederea semnării și ratificării de către Republica Moldova a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestic (Convenția de la Istanbul);
    2.    Asigurarea accesibilității infrastructurii persoanelor cu nevoi speciale prin respectarea normativelor în construcții și sensibilizarea opiniei angajaților instituțiilor medicale în scopul eliminării tuturor formelor de discriminare în acordarea serviciilor medicale;
    3.    Asigurarea și promovarea drepturilor etniilor, încurajarea învățământului și eliminarea analfabetismului în rândurile femeilor și fetelor rome precum și încurajarea lor pentru implicare în viața publică;
    4.    Lupta cu corupția în scopul creșterii nivelului economic care va duce nemijlocit la ridicarea salariilor și majorarea pensiilor;
    5.    Instituirea cotei de gen în Statutul partidului și prin lege.

    Echipa PL care a participat la Forumul Public a fost formată din vicepreședintele PL Mihai Moldovanu, deputații Corina Fusu, Gheorghe Brega și Valeriu Munteanu, Iurie Cuculescu, consilierul Primarului General pentru probleme de ordine publică și securitate, Ion Cebanu, președintele TL, Cristina Boaghi, Secretar general OFL, Eugenia Iurco, președinta OFL sect. Centru, Viorica Marina, președinta OFL sect. Râșcani,  Silvia Savca, președinta OFL or. Codru și Diana Raileanu, membru TL.


    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    29 martie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com