• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conferința Organizației Teritoriale PL Fălești

    Conferința Organizației Teritoriale PL Fălești

    09.03.2014  
    Astăzi, 9 martie 2014, a avut loc Conferința Organizației Teritoriale PL Fălești. La conferință au participat, în calitate de invițati - Mihai Ghimpu, Deputat, Președintele Partidului Liberal; Victor Rusanovschi, Vicepreședinte PL, Președintele Organizației Teritoriale PL Edineț; Vasile Chitoroagă, Secretar general-adjunct al Partidului Liberal; Oleg Ogor, Președintele Organizației Teritoriale PL Criuleni; Ludmila Crăciun, Președinta Organizației Teritoriale PL Dubăsari; Alexandru Volcov, Președinte Organizației Teritoriale PL Bălți și Iurie Chirinciuc, Președintele Organizației Teritoriale PL Ungheni.
    Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele subiecte: raportul de activitate al Organizației Teritoriale Fălești, prezentat de către președintele filialei, Dumitru Spânu; raportul Președintei Organizației Femeilor Liberale, Nadejda Cernavca; alegerea conducerii Organizației; delegarea participanților la Congresul Partidului și prezentarea situației sociale și politice din republică de către Mihai Ghimpu.

    Înainte de a purcede la lucrările Conferinței, delegații au onorat imnul Partidului - „Libertate, floare a speranței”, versuri - Simion Ghimpu, muzică - Anatol Dumitraș.


    Ulterior, Conferința a audiat raportul de activitate al Organizației Teritoriale Fălești, prezentat de către președintele filialei, Dumitru Spânu, care a enumerat o listă impunătoare de realizări  înregistrate de Organizație. Președinta Organizației Femeilor Liberale Fălești, Nadejda Cernavca, a accentuat o serie de activități în care s-au implicat membrele Organizației și a subliniat importanța implicării femeilor în soluționarea problemelor societății și în luarea deciziilor.
    „Vom lupta și în continuare pentru aceleași valori prin care ne-am consacrat - valorile liberale și europene, întru realizarea schimbării până la capăt” - a precizat Dumitru Spânu.
    „Haideți să luptăm împreună pentru Libertate, Dreptate, Adevăr și Bunăstare! Stimate Femei, mizez pe susținerea DVS și sunt convinsă că implicarea femeilor în politică are doar aspecte pozitive, pentru că femeile cu adevărat au puterea să schimbe lucrurile în bine!” - a menționat Nadejda Cernavca.

    Rapoartele prezentate au fost supuse dezbaterilor, iar delegații Conferinței au înaintat mai multe propuneri de acțiuni prin care să sensibilizeze societatea și opinia publică asupra unor probleme strigente de ordin social și politic.


     În urma deliberărilor, Conferința a hotărât:
    - În calitate de Președinte al Organizației a fost reales Dumitru Spânu;
    - Vicepreședinți au fost aleși: Constantin Bacalu, Vladimir Osoian, Dumitru Rotaru și Oxana Tiron;
    - Secretar coordonator: Vitalie Ghervas.
    Conferința a ales membrii Biroului Permanent al Organizației, membrii Comisiei de Cenzori și Comisiei de Etică și Disciplină și a delegat participanții la Congresul Partidului, care va avea loc la data de 25 mai 2014.


    Mihai Ghimpu, Președintele PL, și-a început discursul prin a felicita femeile cu ocazia sărbătorii de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, dorindu-le sănătate, fericire, bucurii și un trai în bunăstare.
    În continuare, Președintele PL a informat delegații Conferinței despre situația socială și politică din republică, menționând ultimele evenimente politice atât din R. Moldova, cât și din exterior, în special - situația creată în Ucraina .
    „Este mare păcat că pe scena politică poate urca fiecare, fără a demonstra capacități și fără a avea interesul de a apăra cauza și a lupta pentru bunăstarea cetățenilor, și vedeți multe exemple - rătăciții din grupul Hadârcă, partidul lui V. Filat, Partidul Democrat, PCRM-ul, toți sunt interesați numai de buzunarele lor. Noi, liberalii, suntem singurii care ne putem mândri că avem o echipă de profesioniști din diferite domenii, oameni care își doresc cu adevărat schimbare și care luptă pentru oameni și pentru a le apăra interesele. Am fost și rămânem consecvenți valorilor liberale și venim în fața cetățenilor nu doar cu promisiuni, dar și cu realizări!” - a enunțiat Președintele PL.
    Mihai Ghimpu a enumerat o serie de rezultate ale PL-ului, a informat delegații despre situația creată în Ucraina și declarația adoptată de PL cu privire la agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei, accentuând că Partidul Liberal a fost primul partid care a luat atitudine și a spus lucrurilor pe nume, adoptând această declarație oficială. Totodată, Domnia Sa a informat participanții la Conferință despre activitatea parlamentară a Deputaților PL, încălcările Coaliției de guvernare, a subliniat politica partidului și prioritățile acestuia pentru acest an.

    „ Diferența dintre guvernarea comunistă și cea a Coaliției de acum este numai în denumire și în faptul că ultimii se ascund sub masca cursului european, însă,  hoțiile continuă, contrabandă, corupție, ba chiar mai mult, actuala Guvernare a amplificat schemele de corupție preluate de la comuniști și a lăsat republica fără Banca de Economii, Aeroport și lista va continua. Nu este nimic mai important acum decât continuarea cursului european al republicii, iar acest lucru este strict legat de alegerile din acest an. Trebuie să le explicăm oamenilor cât de important este pentru fiecare din noi ca să păstrăm vectorul european. Dragi liberali, trebuie să muncim și să promovăm Adevărul și Dreptatea pentru a aduce Bunăstare în casele fiecărui cetățean! Nu putem avea un viitor mai bun în afara Uniunii Europene, iată de ce trebuie să demonstrăm că ne pasă de soarta copiilor și să construim acest viitor împreună! Mult succes și la luptă! ” - a mai menționat Mihai Ghimpu.

    Președintele PL a felicitat membrii noi aleși în funcții, dorindu-le mult succes, multă ambiție și putere în continuarea luptei pentru Integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană. „Noi nu avem dreptul să lăsăm același chin să-l trăiască și copii noștri! Lucrurile nu se vor schimba de la sine, iată de ce vă îndemn să fiți activi, să vă implicați și să realizăm schimbarea până la capăt” - a conchis Mihai Ghimpu.


    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    9 martie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com