• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Adunarea Generală a Organizației Primare a Partidului Liberal din comuna Stăuceni

    Adunarea Generală a Organizației Primare a Partidului Liberal din comuna Stăuceni

    07.03.2014  
    În data de 6 martie 2014, a avut loc Adunarea Generală a Organizației Primare a Partidului Liberal din comuna Stăuceni. La ședință au participat, în calitate de invitați - Mihai Ghimpu, Deputat, Președintele Partidului Liberal, Ion Apostol, Secretar general al Partidului Liberal, Iurie Dârda, consilier în Consiliul Municipal Chișinău, Președintele Organizației Teritoriale PL din sectorul Râșcani.

    Ordinea de zi a Adunării a cuprins:  prezentarea raportului de activitate al Organizației de către Președintele Iurie Bacal; aprobarea cererilor de reconfirmare;  alegerea conducerii organizației; delegarea participanților la Conferința Teritorială.

    În prezentarea raportulului de activitate, Președintele Iurie Bacal a enumerat realizările Organizației, printre care: amenajarea terenurilor de joacă pentru copii și a teritoriului din curțile blocurilor; implicarea în rezolvarea problemei canalizării menajere din cartierul nou al localității;  organizarea între toate categoriile de vârste a diferitor  competiții la Lupta Liberă, baschet, volei, tenis de masa, fotbal pe plaja și futsal; organizarea școlii de vară la limbi străine, la care au participat gratis în jur de 100 de copii din familii social-vulnerabile sau fară părinți; atragerea de fonduri pentru mansardarea în anul trecut a Liceului Teoretic “Dragoș-Vodă”, iar acum urmează să aiba loc, în vara anului 2014, cea de-a doua etapă de termoizolare a fațadei liceului respectiv.

    În cadrul ședinței, Mihai Ghimpu a reamintit colegilor din Stăuceni despre politica partidului și obiectevele acestuia - „Politica partidului este pentru oameni, o politică ghidată de valorile liberale, o politică pentru libertatea cetățeanului, a proprietății private, a economiei libere, o politică pentru bunăstare, libertate, adevăr, dreptate și prosperitate. În conjunctura politică de azi este foarte important ca partidul să fie unul funcțional. Am luptat asiduu să dăm jos comuniștii, care reprezentau interesele altui stat, dar ne-am trezit cu actualii actori politici care sunt la fel. Vorbesc frumos despre cursul european al Republicii Moldova, dar,  de fapt, au preluat vechile scheme comuniste și le utilizează. Au vândut Banca de Economii, Aeroportul și urmează și altele, pentru că s-a votat o listă întreagă a tot ce urmează a fi privatizat”.
    Președintele PL a subliniat și realizările partidului - „În plan social, noi, liberalii, am fost cei care prin Miniștrii noștri am construit drumuri și sisteme de canalizare și apeduct. Am contribuit la majorarea salariilor pentru pedagogi, o parte din lucrătorii medicali și cei din sfera bugetară, dar asta e puțin, comparativ cu viața și cu prețurile de azi. Totuși, noi ne-am axat pe reabilitarea drumurilor, care sunt o importantă verigă în consolidarea economiei.  Or, noi suntem foarte conștienți că nu există stat prosper fără economie bună. În plan național, Partidul Liberal a fost unicul care a înregistrat succese. La inițiativa și insistența noastră au fost condamnate crimele comunismului, noi am oficializat Limba Română în R. Moldova prin sesizarea la Curtea Constituțională, Crăciunul pe stil nou sărbătorit de mulți conaționali, Decretul cu privire la Ziua Ocupației, desecretizarea arhivelor GKB, în perioada când dețineam funcția de Președinte al Parlamentului și Președinte Interimar ș.a ”.

    Președintele a mulțumit tuturor pentru atitudine și pentru încrederea pe care o au în Echipa Partidului Liberal și a accentuat: „Anul acesta este foarte important pentru republică, este an instoric, iar noi, liberalii, avem nobila misiune de a aduce schimbarea până la capăt, iată de ce trebuie să ne mobilizăm și să câștigăm alegerile din acest an, pentru a aduce bunăstare în casele oamenilor și a continua cursul european al republicii”.

    În urma deliberărilor, participanții la Adunare au ales:
    -    În calitate de Președinte al Organizației Primare PL Stăuceni a fost reales Iurie Bacal;
    -    Vicepreședinți : Andrei Sofroni, Balaur Nicolae, Decuș Nina;
    -     Secretar coordonator:  Valeriu Suguci.
    Totodată, Adunarea a delegat participanții la Conferința Organizației Teritoriale PL Râșcani.
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    7 martie2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com