• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (Galerie FOTO) Tineretul Liberal a sărbătorit DRAGOBETELE

    (Galerie FOTO) Tineretul Liberal a sărbătorit DRAGOBETELE

    24.02.2014  
    Tradiţia spune că de Dragobete se sărută fetele. Asta au făcut şi tinerii liberali, care au organizat astăzi în centrul Capitalei o adevărată sărbătoare.
     Dragobetele reprezintă pentru românii de pretutindeni un prilej de a oferi și primi iubire, fiind celebrat chiar de pe timpul dacilor. În Republica Moldova, Dragobetele este sărbătorit din 2006, la inițiativa Tineretului Liberal, care și-a propus să renască această zi, marcată anual la data de 24 februarie.

    Și în acest an Tineretul Liberal a pregătit un program amplu de activități menite să promoveze farmecul și tradițiile sărbătorii Dragobetelui, care a avut genericul: „Dragobetele sărută fetele”. Programul a început cu o „călătorie” prin capitală cu „trăsura dragostei”. Tinerii Liberali au mers cu 2 trăsuri prin Chișinău, îmbrăcați în costume tradiționale, și au dăruit felicitări, baloane și săruturi trecătorilor.

    Începând cu ora 16:00, în Scuarul Arcului de Triumf, aceștia au încins hore și au oferit pupici pentru a aminti de tradițiile Dragobetelui. Tot în Scuarul Arcului de Triumf a fost instalat Leagănul Iubirii și un panou de fotografiat cu tematica Dragobetelui, iar cei îndrăgostiți au avut ocazia să fie fotografiați gratuit și, ulterior, să preia pozele de pe pagina oficială a Partidului.  
    Pe lângă programul alcătuit din dansuri și cântece tradiționale, Tinerii Liberali au organizat concursuri pentru îndrăgostiți: „Cea mai frumoasă declarație de dragoste”, „Cel mai sincer cuplu” și au premiat câștigătorii cu diplome.  
    Clubul Studenților Liberali a instalat un cort unde câțiva studenți au oferit informații, felicitări și inimioare trecătorilor. Programul a culminat cu lansarea mai multor baloane spre cer.

    La eveniment au participat și Deputata Corina Fusu, Vicepreședinte PL, Președinta Organizației Femeilor Liberale și Ion Cebanu, Președintele Tineretului Liberal. Corina Fusu a adus un mesaj de felicitare cu ocazia Dragobetelui și a subliniat importanța acestei sărbători pentru poporul român. „Mă bucur nespus că sărbătoarea Dragobetelui a reînviat în Republica Moldova, fapt care vi se datorează vouă, tinerilor liberali, și pentru care vă mulțumesc. Dragobetele este sărbătoarea dragostei, a fericirii și merită să fie marcat așa cum se cuvine. Vă doresc să iubiți și să fiți iubiți! Mă mândesc că tinerii liberali  promovează tradițiile și sărbătorile noastre românești. Astăzi centrul capitalei este invadat de declarații de dragoste, săruturi, bună dispoziție și multe zâmbete, iar dragostea plutește în aer! Să aveți parte de multă dragoste și de multe momente frumoase alături de cei pe care îi iubiți!”, a menționat Corina Fusu.

    Președintele Tineretului Liberal, Ion Cebanu, a mulțumit tututot celor care s-au implicat în organizarea evenimentului, dar și celor care s-au alăturat să sărbătorească Dragobetele și a accentuat că Tineretul Liberal va marca anual Dragobetele și va promova tradițiile acestei sărbători. „Tradiția spune că de Dragobete toți trebuie să sărbătorească, să ofere săruturi și să fie fericiți. Eu vă doresc ca spiritul acestei sărbători să vă însoțească tot anul și fiecare zi să fie pentru Dvs o zi a iubirii, în care să dăruiți fericire celor dragi. Felicitări tuturor cu ocazia acestei sărbători! Iubiți cu intensitate, iubiți românește!” - a enunțiat Ion Cebanu.

    În popor se spunea că cei care participă la Dragobete vor fi feriţi de boli, şi mai ales de febră, şi că Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an îmbelşugat, iar îndrăgostiții trebuie neapărat să se sărute în această zi, dacă vor să rămână împreună cât mai mult timp.


    Mai multe poze pe pagina oficială de facebook a Partidului Liberal - https://www.facebook.com/pages/Partidul-Liberal/158663964143712

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    24 februarie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com