• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Organizația Primară PL din comuna Băcioi a convocat Adunarea Generală

    Organizația Primară PL din comuna Băcioi a convocat Adunarea Generală

    30.01.2014  

    La data de 29 ianuarie 2014 a avut loc Adunarea Generală a Organizației Primare PL din com. Băcioi. Ședința a fost deliberativă și a avut pe ordinea de zi prezentarea raportului de activitate al Organizației de către Președintele Org. Primare PL Băcioi, Vitalie Șalari, prezentarea raportului de activitate al Organizației de Tineret din Băcioi de către Ilie Leahu, alegerea vicepreședintelui Organizației, constituirea Organizației de Femei din Băcioi, desemnarea dreptului Biroului Teritorial al Organizației de a delega participanții la Conferința Teritorială unde, ulterior, vor fi aleși delegații la Congresul Partidului.
    La ședință au participat și Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi Mihai Moldovanu, Vicepreședinte PL
    Prezentând raportul de activitate, Vitalie Șalari, Președintele Organizației Primare PL din Băcioi, Primar al localității, a subliniat: „Datorită eforturilor noastre comune și a susținerii din partea conducerii PL în comuna noastră am realizat:
    - Gazificarea și reparația rețelelor de încălzire la grădinița nr. 171;
    - Demararea lucrărilor de reparație capitală a terenului sportive din localitate;
    - Reparația capitală a grădiniței nr. 140;
    - Iluminarea stradală;
    - Mai multe drumuri au fost reparate ș.a.
    Și nu ne oprim aici, vom continua să muncim. Echipa PL din Băcioi este consolidată și unită, la fel cum este și Partidul Liberal”.

    Ilie Leahu,  Președintele Tineretului Liberal din Băcioi a enunțiat că echipa de tineri din localitate este mai motivată ca niciodată să continue lupta pentru Adevăr, Libertate, Dreptate și Bunăstare și nu vor putea fi opriți să promoveze valorile naționale, având un interes deosebit pentru cauză, pentru aducerea schimbării și pentru crearea unui viitor mai bun.

    La ședință, Mihai Ghimpu a făcut o scurtă analiză a situației sociale, economice și politice din republică, presiunile exercitate de către Transnistria, Găgăuzia și Bălți, totodată, Președintele PL a constatat că, participând la  Adunări generale ale Organizațiilor Primare ale Partidului, la Conferințe Teritoriale,  Partidul a devenit mai puternic, iar membrii au rămas fideli valorilor liberale, naționale și europene și conducerii Partidului.

    Referindu-se la tragedia pe care am fost nevoiți s-o îndurăm, Mihai Ghimpu a reiterat că Rusia, din punct de vedere al culturii, a mers înainte, dar mentalitatea și politica ei a rămas aceeași. „Noi am fost cei care, în pofida greutăților și asupririlor regimului comunist de ocupație, am readus tricolorul acasă; am declarat independența republicii; am adus străzilor nume românești; 28 iunie a fost declarată zi a ocupației sovietive; am desecretizat arhivele KGB; am înălțat, prin eforturile Primăriei mun. Chișinău și, în special, ale Primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, monumentul din scuarul Gării Feroviare în memoria victimelor deportărilor regimului comunist; am readus oamenilor încrederea în democrație ș.a., dar cel mai important este că, aflându-se în opoziție, tot Partidul Liberal este cel care luptă împotriva hoției,  furtului banului public și alte încălcări ale Legii pe care le face Coaliția din interese personale sau de partid”.
    Președintele PL a subliniat că este o mare obrăznicie să manipulezi oamenii, așa cum face Coaliția de la Guvernare, promițându-le o viață mai bună în UE, dar pe de alta parte să pui în buzunar Aeroportul şi Banca de Economii." Obiectivele care le avem pentru 2014 sunt de a promova în continuare adevăratele valori – valorile liberale și europene și nu trebuie să permitem să fim întorşi din drumul nostru european. Doar în marea familie a popoarelor europene vom putea scăpa pentru totdeauna de jugul străinului și vom putea trăi în bunăstare și dreptate, pentru că UE înseamnă respectarea Legii, UE înseamnă valori, UE înseamnă Omul în prim plan. Minciuna, nedreptatea, manipulările nu pot continua la infinit în această republică, este datoria noastră, o datorie sfântă pe care ne-am asumat-o, de a face Dreptate și de a realiza schimbarea în bine până la capăt”.

    La final, Adunarea Generală a Organizației Primare PL din Băcioi a hotărât:
    - În calitate de vicepreședinte al Organizației a fost aleasă D-na Adriana Mihălache, medic;
    - Constituirea Organizației de Femei în comuna Bacioi,  Președinte - Vera Chiperi, consilier local PL Băcioi, profesoară de educație fizică la Liceul Teoretic Grigore Vieru;
    - A fost acordat dreptul Biroului Permanent de a delega participanții la Conferința Teritorială pentru a fi aleși membrii care vor participa la Congresul Partidului.

    Președintele PL a mulțumit participanților pentru verticalitate și a accentuat că un Partid are succes doar atunci când luptă pentru oameni, pentru interesele cetățenilor, pentru cauza națională și nu pentru propriile interese. Partidul Liberal este singurul partid care are o echipă din oameni corecți, cu verticalitate și care niciodată nu au abandonat lupta pentru Libertate și Dreptate, indiferent cât de grea nu a fost această luptă. „Dragi colegi,  mă bucur că în partid au rămas doar cei care își doresc cu adevărat schimbarea în bine! Suntem un partid puternic, suntem corecți, am demonstrat, în repetate rânduri, că luptăm pentru cetățeni, pentru bunăstarea republicii și nu vom permite mincinoșilor sau trădătorilor să fure cursul European al republicii! Să mergem înainte! Să luptăm pentru cauză și oameni!” – a conchis Mihai Ghimpu.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    30 ianuarie 2014

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com